Spain,  Travels

Playa de la Barceloneta

Glöm vad jag skrev om svala temperaturer. Idag kom hettan tillbaka. Det ska tydligen bli upp mot 33 grader de närmaste två dagarna. Jag hade inte haft någonting emot att ligga och guppa i turkosblått saltvatten i Barcelona idag.

Bilderna ovan är från en dag på stranden under de dagar jag var där med mamma och syrran. Eftersom att vi kom dit ganska sent på eftermiddagen var det relativt lugnt. När jag satt där med fötterna nedkilade i den ljumma sanden insåg jag att genomsnittsåldern bland strandbesökarna var relativt låg. Jag vet inte om det var just tiden på dagen som avgjorde det – att barnfamiljerna hade hunnit gå hem – eller om Barcelona helt enkelt är en baddestination för ungdomar. Kanske är det en kombination.

Här försöker jag mig på någon slags Baywatch-imitation, men det flottiga håret och den ograciösa hållningen höll nog inte riktigt måttet.

Jag älskar gränderna som leder till stranden där de boendes tvätt hänger ut från alla de små balkongerna. Dessutom ger skuggan från de tätt bebyggda husen en skön svalka under heta dagar. När jag gick där fantiserade jag om hur det skulle vara att bo där och vakna upp strax efter solen letat sig upp över horisonten och promenera ner till vattnet för ett morgondopp. Den tanken är ganska mysig tycker jag. Kanske en dag, vem vet. Jag gillar att livet är så föränderligt. Att jag inte måste bestämma mig nu hur resten av mitt liv ska se ut utan att allting kan hända. Precis som att jag för två år sedan inte hade en tanke på att flytta till Sydafrika. Sen gjorde jag det.

Min syster Julia och min mamma.

0 kommentarer

  • Sara

    Vinter, vår och höst hänger vi jättemycket på just Barceloneta, vi kan gå dit, då är det lagom mycket folk och hundarna kan springa fritt, tycker också att det är väldigt mysigt runt omkring i området även om jag trivs superbra i Grácia där vi bor nu 😊 Själva Barcelonetastranden är ju lång och även lite uppdelad och man hittar sin favorit efter behov. Sommartid däremot åker de flesta bofasta utanför Barolenetastranden (som då är överbefolkad och mer smutsig pga den dessvärre ganska slarviga människan :/)och så även barnfamiljerna. Metro och tåg går smidigt till massor av pärlor runtomkring, bara några stationer efter Barceloneta har du tex Bogatell eller Poblenou. Vi har hittat vår nuvarande favorit strax utanför, vid Badalona, fantastiskt fin med kristallklart grönturkost skimrande hav, lång och lagom befolkad strand, man kan snorkla och mysa vid supermysiga strandbarer. Det är som att åka till en ljuvlig liten semesterort men tar bara 15-20 min med tåg. Underbart! 😊 Att bo i Barcelona är underbart, hör av dig om du flyttar bopålarna hit😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.