C'est la vie

Nackdelen med att vara vuxen

 

 

Jag kom på igår att det idag är sista dagen att deklarera. Usch, vad jag hatar det. Är det inte fruktansvärt tråkigt att vara vuxen ibland? Vissa gånger är det ju helt underbart. Som att man får lov att vägra äta sill, strunta i att tvätta på tre veckor (även om det ju har sina nackdelar) och bestämma helt själv om man vill åka iväg över en helg. Sedan, när det kommer till saker som att deklarera och ta ansvar för sina korkade handlingar, så är det ju faktiskt ganska trist att vara vuxen och göra allting själv.

 

Eftersom att jag jobbar i Danmark måste jag även betala skatt där, och således också deklarera på andra sidan sundet. De har ett ganska enkelt system, ungefär som vi har. Man loggar in med ett så kallat ”Nem ID”, som även används till bankärenden, vilket kan jämföras med vår e-legitimation. Det enda är att det nu står att jag ska betala 5000 kr i restskatt, men som jag förstått det ska jag kunna göra avdrag för min pendling bland annat. Problemet är att jag inte har någon som helst aning om hur jag gör. Att allting dessutom står på danska så att jag måste läsa genom allting tre gånger för att vara säker på att jag förstår allting, gör det hela ännu mer omständigt. Sedan har jag skatten i Sverige och jag vet inte ens om jag kan göra avdrag (vilket ju vore toppen eftersom jag ska betala restskatt). Om jag ringer till skatteverket nu lär jag hamna som nummer 2617 i kön.

 

Någon som vill ställa upp som min privata revisor? Nej, jag ska nog bege mig hemåt nu. Jag kan ju inte sitta på kontoret hela kvällen. 

 

 

PS: Om du missat inlägget nedan, och har någon fråga om Paris, så kan du ställa den där!

 

 

0

0 kommentarer

  • Magdalena

    Kom ihåg att jag hatade den danska deklarationen. Ännu mer sista när jag fick restskatt på 15 000 (!)…för att de råkat bli något fel så de drog för lite skatt. Åh vad glad jag var när jag slapp göra den danska deklarationen mer haha. Tycker den svenska är mycket lättare. Men som kommentaren ovan så kan man se videos. Det gjorde jag.

  • Christine&OtherSweetStories

    Usch så mycket! Då förstår jag att du hatade den, haha 😉 Jag ska få hjälp av en kompis som är dansk, som tur är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.