Paris

Eftersom ni frågar om Paris

 

 

Jag vet att jag inte skriver lika mycket om Paris längre och många av er kanske saknar de inläggen just för att denna bloggen från början var en blogg om just Paris, Frankrike och mitt liv där. Jag tycker själv att det är kul att skriva om det och kan ibland önska att jag blandade in fler inlägg på det ämnet. Det är ju framförallt roligt att gå tillbaka i arkivet och kika på det. Jag får dessutom lite dåligt samvete som ibland glömmer bort att svara på era kommentarer, men ibland kommer livet emellan och det livet jag lever nu handlar ju mer om Sverige, Malmö och Köpenhamn. 

 

Samtidigt är en del av mig fortfarande mentalt kvar i Frankrike och Paris, så jag tror att jag ska skriva mer om det framöver. Jag får ibland frågor om Paris, både bland kommentarerna och på mailen. Om att bo där, var man ska gå och äta som turist, om mina erfarenheter som svensk i Paris etc etc. Jag glömmer tyvärr ofta bort att svara för jag tänker att jag ska göra det senare, eller att det är ett bra ämne att skriva ett inlägg om i stället.

 

Så om det är så att ni har någon fråga så släng iväg en kommentar under detta inlägget så svarar jag på dem senare i veckan. Jag lovar denna gången. Det kan handla om vad som helst!

 

Vad vill ni veta? Är det något ämne ni skulle vilja att jag skriver ett inlägg om? Shoot!

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Jag skulle gärna se lite mer vardagsbetraktelser om Paris, lite bilder du tagit i vardagen och små "oviktiga" ögonblick du minns. Det vore riktigt intressant!

 • Linn

  Hej Christine 😊 Jag har själv bott utomlands (London) och har efter tre år i Sverige egentligen inte riktigt hittat hem på riktigt. Jag kan verkligen känna mig ambivalent i min boendesituation (vill jag bo i en spännande europeisk storstad och ta del av allt spännande där, samt vardagslivet som ofta är mer innehållsrikt – men dock offra en bättre levnadsstandard, chansen att kunna spara pengar och lägga undan en buffert, etc… Eller, vill jag leva mitt liv i, relativt "tråkiga" (ibland i alla fall!) Sverige, med den svenska mentaliteten som jag ibland bara kan bli så less på (tänker på inlägget du skrev här nedanför, om missunsamhet, etc..) och med ett vardagsliv som emellanåt känns rätt så grått, men dock med en mycket större trygghet, med familj och barndomsvänner i varje krok och mycket billigare hyra… Ja! Vart hör jag egentligen hemma?! Jag flyttade hem för att jag kände att jag måste börja starta mitt "riktiga och seriösa liv", när jag fyllde 25… Vissa mornar när jag vaknar kan det verkligen ila i hela kroppen av att jag inte längre kan springa ner till Starbucks och köpa min morgonkaffe, och sedan gå till parken och träffa några vänner och dricka vin och ha picknik i solen med ett hundratal andra glada människor runt i kring, och sen springa runt på Oxfordstreet och handla något tjusigt till kvällens utgång, och sedan på vägen hem springa in i någon främmling som man börjar prata med sådär lättsamt och trevligt… Samtidigt, som jag vissa dagar älskar det "vanliga/tråkiga" här hemma, att stanna inne hela dagen och se på nyhetsmorgon, äta kaviarmackor och älska att ingen pratar med mig på ica eller är särskillt socialt aktiv, att slippa åka tunnelbana och att allting är mer eller mindre inom cykelavstånd… Oj oj oj hörrudu – så vad vill jag egentligen komma med den här långa novellen här ovan?! 😃 Haha, jo – jag vill nog egentligen bara fråga dig om du kan känna detsamma ibland? Eller, känner du dig helt klar med Paris? Få

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  sv: Men visst? Att få äta kakor till frukost, mellanmål…. Alltså, det är rena drömmen, men samtidigt helt katastrofalt. Jag har inte smakat chokladflingorna, måste kika närmare på det tipset..!

 • Angelica

  Hej! Åh va glad jag blev när jag såg det här inlägget! Kul att kunna ställa lite frågor! Jag skulle tycka att det vore roligt och höra din Parisberättelse, från det att du bestämde dig att flytta dit, hur du gick till väga för att börja jobba där osv till du flyttade hem helt igen nu när du jobbar i Danmark. Det kan ju bli ganska långt men du behöver inte berätta jätteingående om allt 😊 Sen undrar jag vad som du tycker är de 5 bästa sakerna med Paris och de 5 sämsta? Tack för en toppen blogg! Kram!

 • Eva

  Utgå ifrån dina fantastiska bilder, så kommer det nog av sig själv. Jag gillar detaljer från resturanger, caféer, affärer, olika områden i Paris. Sedan är det där med speciella franska företeelser och kulturkrockar superintressant, så fortsätt med det! Sedan kan du fortsätta med samma tema och Köpenhamn.

 • Christine&OtherSweetStories

  Hej Angelica! Tack för din kommentar, jag ska se om jag kan knåpa ihop någonting. Ett inlägg om Paris bästa respektive sämsta kommer ikväll! 😉 Hoppas du får en fin söndag! Kram Christine

 • Louise i Milano

  Med risk för att stalka dig med TVÅ kommentarer på samma dag så vill jag bara säga att jag fullkomligt älskar att läsa din blogg och dina Parisbetraktelser. Jag känner igen mig i nästan alla dina observationer och skrattar och suckar om vartannat! Fortsätt skriv! 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Haha amen det är ju bara roligt att du kommenterar! Och ännu mer välkommet när du överöser mig med sådana snälla ord 😉 Tack gulliga du, jag behövde verkligen lite peppande komplimanger ! Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.