My Sweden

En alldeles utmärkt helg

 

 

Helgen som gick var så himla bra. Jag har umgåtts med vänner som får mig att skratta, druckit flera glas vin, varit ute en massa i solen, unnat mig tid för mig själv, ätit god mat, gått på ett spontant danspass och promenerat runt i vårjacka i stället för den uttjatade vinterjackan. Dessutom får jag inte längre skoskav av mina röda converse. Sådant gör ju att livet känns lite extra bra. De är egentligen inte nya för jag köpte dem redan i höstas när jag åkte till Oslo, men jag har inte använt dem så mycket ännu. 

 

Förresten är det så skönt att det äntligen börjar bli varmare. I morse när jag gick hemifrån så kändes det inte kallt alls. Fast jag måste erkänna att jag saknar värmen i Paris. Hade det inte varit för den korta sommarsäsongen så hade nog Sverige varit det perfekta landet att bo i. Om man räknar bort Systembolaget, den tråkiga politiskt korrekta mentaliteten och att miljön inte ser ut som i Paris. Malmö måste ju vara Sveriges fulaste stad? I alla fall arkitekturmässigt. Vad tänkte de där nissarna på under 70-talet när de rev ner alla fina fasader? Annars är Sverige ett land där man generellt har det väldigt bra. Jag tror faktiskt att merparten inte ens förstår hur bra de faktiskt har det. Jag uppskattar det på ett helt annat vis nu, samtidigt som jag ser mitt land från ett annat perspektiv. Jag ska skriva mer om det då jag sett att ni efterlyst mina tankar och funderingar kring just det ämnet under detta inlägget.

 

Nu är jag på väg till Karlshamn eftersom att jag ska jobba där i två dagar. Såhär i efterhand önskar jag att jag hade sovit de där två timmarna på tåget för nu är vi snart framme och jag undrar hur jag ska lyckas hålla mig vaken hela förmiddagen. Jag säger bara en sak: kaffe tack!

 

 

0 kommentarer

 • teruko

  Men visst är det underligt? Nästan alla i Sverige klagar på att det är för slätstruket och lite småtrist. Tänk om vi alla som säger /hör detta gjorde något åt det var och en? Släppte lite på försiktigheten liksom, visade lite mer öppenhet och glädje, för visst är Sverige i mycket ett jättebra land att bo i. Tror vi är många som försöker i positiv riktning, men fler behövs! Klimatet är ett problem, men vi måste kämpa 😉

 • Xet

  Vill bara inflika att Systembolaget hjälper otroligt många människor som har alkoholproblem och hade inte det funnits, då Sverige har en annan dryckeskultur än Frankrike, hade tusentals fler människor lidit och utöver det deras anhöriga.

 • Christine&OtherSweetStories

  Jo det är sant, men samtidigt tror jag inte att det skulle vara så stor skillnad om man faktiskt kunde köpa vin och öl i matbutikerna. Så som vi har det nu leder bara till smuggling och hembränt i mindre städer. Fast det är klart, starksprit kanske hör hemma på en begränsad plats.

 • XET

  Finns väldigt många undersökningar och rapporter att läsa om svensk dryckeskultur och förväntade resultat vid en eventuell liberalisering. Att det inte är stor skillnad för en normal Svensson med moderata dryckesvanor betyder inte att alla har detta förhållningssätt till alkohol. Jag tycker att det är väldigt fint att vi värnar om våra medmänniskor i Sverige. Bor själv i Paris och det är inte sällan man stöter på alkoholiserade personer i kassakön och då tänker jag alltid att på Systembolaget hade man aldrig sålt alkohol till den här personen.

 • Christine&OtherSweetStories

  Nej det är sant såklart. Fast å andra sidan får alkoholister sin alkohol från just Systembolaget och tyvärr tror jag att många säljer till redan påverkade personer. Men det är annorlunda i Frankrike där de inte bryr sig om vem de säljer vad till.

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja, jag håller med dig. Det är mycket som jag inte klarar av här, men i det stora hela mår jag bättre mentalt av att bo i Sverige än i Paris 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.