C'est la vie

Moved out and moved on

 

 

Så var jag utflyttad från min lägenhet och bor hos min kompis Ariane tills på torsdag. Hon bor i en etta i 15:e med en stor balkong. Det känns som en stor lättnad att dels slippa den där jäkla galna kvinnan, och dels få spendera några dagar i en större lägenhet tillsammans med min vän.

 

Och vilken dag igår! Alltså, var ska jag börja? För det första ändrade min hyrevärd tiden från 17.00 till 16.00 (hon bestämde att vi skulle göra utcheckningen då, utan att ens fråga om det passade bra), sedan kommer hon en halvtimme försent och ber inte ens om ursäkt.

 

Det var tur att Christophes föräldrar var med mig för såklart försökte hon hitta någonting för att inte betala tillbaka allting av de 1000 euro jag lämnat i deposition. Minns ni att det läckte in från taket för några månader sedan? Det stod ett skrivbord under där där vattnet kom in och antagligen har vatten kommit på det så det är pyttelite fuktskadat på kanten. Jag tror till och med att det var så innan jag flyttade in och jag borde ju såklart tagit kort på det, men tänkte inte på det för i min värld beter sig inte andra svenskar så oärligt och osympatiskt mot sitt eget folk… Det skrivbordet berättade hon dessutom när jag flyttade in att det stod där när hon köpte lägenheten, och hon har alltså inte ens betalat det själv. Ändå försökte hon anmärka på det och säger ”jag kunde fått tillbaka på försäkringen”. Det är alltså ett sketet skrivbord från IKEA som säkert kostar typ 500 spänn, och så lär det ju ha några år på nacken. Hahahaha! Alltså den människan.

 

C’s pappa mätte även lägenheten innan hon kom och kom fram till att den var 13 kvm, inte 14 som hon skrivit på kontraktet. Vilket gör stor skillnad i Paris och på en sådan liten yta. Plus att det är snedtak och i Frankrike är det olagligt att ta betalt för ytan under snedtak som mäter under en viss höjd (jag tror det är 1,50 m). Så hon ska egentligen skriva 10 kvm, och då är min hyra på 680 euro waaay overpriced. 

 

När jag berättar att det dels kommer upp avloppsvatten från duschen när jag använder tvättmaskinen, och att det bubblar upp vatten ur vasken när jag spolar i toaletten säger hon ”ja men det är normalt”. ”Normalt vet jag inte om jag kan kalla det”, svarar jag då. Sedan började hon snacka en massa skit och slingrade bara in sig mer i sina lögner. Hon försökte få mig att skriva på ett papper så att hon skulle kunna dra av från depositionen, men jag bara ”jag tänker inte skriva på någonting, det kan du glömma”. Jag sa till henne att hon är en oärlig och inkorrekt person och att om jag inte får tillbaka varenda öre av depositionen kommer vi anmäla henne. Haha, hon blev nog rätt snopen. Det roliga var när Claude talade om för henne alla lagar och regler hon bryter mot. Då såg hon ganska nervös ut. Plus att jag blev så stolt över mig själv att jag vågade stå upp för mig själv. jag tror att det gav mig lite självförtroende att de var med mig, plus att jag kunde ge svar på tal på mitt eget språk.

 

Ja jag säger då det. Stackars nästa hyresgäst som kommer vantrivas där och bli lurad av henne. Nu hoppas jag bara att hon betalar mig, men jag tror det för hon vet att hon riskerar att åka dit annars.

 

Nej, nu måste jag bege mig ut. Jag ska till posten och sedan blir det nog en glass i solen.

Det är 24 grader idag och det ska fortsätta så hela veckan. Så himla underbart!

 

 
0

0 kommentarer

 • Niles

  Bra att du lämnat det stället! Den där människan verkar ju vara lite sned i hela huvudet att försöka krama ur dig pengar då hon redan tagit ut en hyra från en helt annan värld…

 • teruko

  Förstår att det måste vara befriande att slippa vidare kontakt med denna person! Där ser man, även svenskar kan vara en plåga… 😉 Hoppas du får ett fint slut på din Parisvistelse, så att du kan återvända med längtan som turist i fortsättningen. Kram!

 • Emelie - Lever drömmen i Paris!

  Alltså, vilken människa… Jag tycker du har enorm power som verkligen fick stå där och säga ifrån, och se hennes snopna min. Det måste ha varit värt miljoner, ändå, med tanke på hur irriterad du varit, och illa behandlad du blivit. Rätt åt fanskapet (haha, här eggas det till). Sjukt bra jobbat! Njut nu av din frihet från opålitliga människor och franska obekvämligheter 😉

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Jag hör nästan ljudet av stenen som släppte från ditt hjärta när detta var över. Skönt. Vilken idiot! Kram!

 • Jenny

  You go girl! Snyggt jobbat! Njut av värmet åt oss nordbor med va? Översvämningskaoset i malmö vill man ju inte tänka på….. 😉

 • Laila

  Men hua, 1000 Euro i deposition och sedan den hyran för det du beskriver låter helt horribelt!! Men snälla varna på alla sätt du kan så inte fler hamnar hos henne. Hon kan gott vara utan hyresgäster i den lägenheten…. Välkommen tillbaka till Malmö och tur att du inte kom mitt i översvämningarna nu i söndags. Många gator avstängda och problem med stadstrafiken som inte kom fram.

 • Linnea

  Oj, nu börjar jag själv bli nervös för när jag en dag ska lämna min lägenhet… Men grattis till dig som blitt av med människan!

 • Christine&Paris

  Ja jag hörde om det och såg bilder. Usch, hela Rosengård-viadukten var ju översvämmad flera meter! Tyvärr går det liksom inte att varna för det är alltid någon som tar den. De utnyttjar de som är desperata. Hemskt!

 • Christine&Paris

  Ja man undrar ju hur någon kan utnyttja någon annan av sin egen nationalitet på det viset. Tack så mycket, hittills har jag det i alla fall! Kram

 • Frida

  Nejmen gud vilken mardröm! Jag har precis flyttat till England och är superrädd för att det ska hända oss, det är ju lite samma system här där hyresvärden vill få ut alla pengar som man lämnar i deposition – ärligt eller inte. Hoppas du får ut alla dina och att det löser sig!

 • Christine&Paris

  Ja, du får se till att fota allt som är trasigt och meddela så snabbt som möjligt om något händer med lägenheten. man kan aldrig vara för försiktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.