Shopping

Me, my new suede shoes and I

Om det är någonting jag inte prioriterat de senaste månaderna så är det klädinköp. Det vittnar till och med min strumplåda om eftersom att jag inte hinner tvätta tillräckligt ofta för att klara mig på de 4,5 par jag äger (hur kommer det sig att strumpor ALLTID mystiskt försvinner från jordens yta?!). Igår köpte jag i alla fall på mig två par strumpbyxor för det är vad mina ben kommer täckas av de närmaste fem månaderna. Det och sexdagars hårstubb.

Inför hösten har däremot två par skor i mocka fått flytta in hos mig. De marinblå med klack fick jag faktiskt i tidig födelsedagspresent av en väldigt snäll vän. De var på rea och inhandlades när jag var i Stockholm i en skobutik på Hornsgatan, samt kommer från märket Sixtyseven.

Det andra paret hittade jag på Emmaus och det är nog det första skoparet någonsin som jag köpt på second hand. De var så välbevarade och hade försetts med en ny, fräsch innersula så jag lade min sedvanliga skepticism till att köpa fotsvettiga skor fick ge vika åt materiell kärlek vid första ögonkastet. Jag älskar både färgen och detaljerna på sidorna. Egentligen ska jag inte köpa kläder nu men jag behövde verkligen dessa och de kostade bara 200 kronor. Så efter en påminnelse om att jag faktiskt jobbat ganska hårt den senaste månaden, viskade jag ömt ”you had me at Italian leather” till dem och struttade glatt mot kassan.

Jag tror att jag och mina två par skor kommer vara fina ihop i höst och vinter. Så länge det inte ösregnar. Måste hitta impregneringssprayen på vinden.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.