Shopping

Ytlig, materiell lycka

Jag brukar inte köpa dyrare plagg spontant men när det är på rea så ändras helt plötsligt spelreglerna. Särskilt med inflytande av en mamma som jag med största sannolikhet ärvt ett ”shoppingberoende light” ifrån. Som tur är så har jag blivit en splittrad individ med lite av varje från mina föräldrars karaktärsdrag – positiva som negativa – så jag har även en ekonomisk ådra. Med andra ord är risken att tvingas söka till Lyxfällan säsong 25 ganska minimal.

Fast ibland går mitt VISA-kort varmt trots en väldigt kort betänketid. Ett exempel på det var igår när jag impulsivt skaffade mig en ny höstkappa. Men det var så fin och satt så snyggt, plus att den var nedsatt med 60 %. Det bästa är att den är lång, plommonlila (första bilden är nog mest i enlighet med verkligheten) och sådär tjusig så att man kan ha den när man går på opera eller något. Inte för att jag gör det särskilt ofta men det är ju en bra anledning till att börja. Jag kunde alltså inte låta bli att köpa den fina kappan när det bara fanns en kvar i min storlek.

Kolla in kvällsljuset från köket. Det är det bästa med hela lägenheten! Jag inser förresten nu att färgen på kappan är högst oklar men det lutar åt Bourgogne. Det är trots allt därifrån mitt favoritvin kommer.

Dessutom hittade jag ett nagellack i nästan exakt den lila nyansen som jag har letat efter i typ ett år. Jag har ett gammalt nagellack från Chanel som tyvärr bara var från en tillfällig kollektion, och som nu mest är kladdigt. Vilket gjort mig lite ”putt”. Detta är den perfekta ersättaren. Yey! Ytlig, materiell lycka!

Efter nästan två dygn utan särskilt mycket socialt umgänge började jag känna mig lite smått sällskapssjuk i förmiddags men först kom min nyfunna vän Erik på lunchbesök och sen frågade Julia om jag ville ses på en spontan middag. Alla verkar väldigt upptagna just nu med jobb, projekt, sambos och annat som brukar vara standard såhär i början av hösten så jag försöker att fokusera på mitt eget. Jag dricker kaffe och försöker locka fram inspirationen till att skriva fantastiska personliga brev. Det går sådär än så länge men det ska nog bli bra så småningom.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.