♥ be good to yourself, because nobody else has the power to make you happy

I samband med att jag hittade farmors gamla fotoalbum för ett par månader sedan så fann jag även ett kort som jag helt hade glömt bort. Det var ett kort på George Michael, avritad med svart penna. Jag vet inte när jag köpte den, eller var jag fann den, men det var troligtvis någon gång i tonåren. Varför jag hade något slags fankort på George Michaels ansikte kan ifrågasättas, men å andra sidan är det mycket under tonåren som går att ifrågasättas. På den tiden lyssnade man som sagt på CD-skivor och jag hade köpt hans skiva Ladies & Gentlemen på Skivlagret. Det albumet har jag fortfarande kvar. Ni vet, vissa saker går inte att slänga oavsett hur mycket teknologin utvecklas. Numera ligger det albumet i stället sparat som en spellista på Spotify.

Igår när jag tittade på George Michaels dokumentär Freedom så insåg jag att det snart är ett år sedan han dog. Det är såklart alltid sorgligt när stora artister går bort, men när eftertexterna rullade och hans låt A Different Corner spelades så kom tårarna. Vissa ballader har den effekten på mig. I kombination med hans röst och de talande texterna går det att höra sorgen och smärtan han gick igenom under sina år som artist. Samtidigt är det så uppenbart att han var en generös man med humor och integritet. Jag läste att han anonymt skänkt enorma summor pengar till både välgörenhet och privatpersoner, något som kommit fram efter hans död.

Dokumentären är tillgänglig på svt play tills 23.59 ikväll, så passa på att se den!

Lite ljuv musik såhär på en söndagsförmiddag:

 

Ännu en favoritlåt. Den här har jag lyssnat på så mycket. Han röst är som en mjuk kashmirtröja.

 

En underbar version av Father Figure, som är min absoluta favoritlåt med GM. Jag kan lyssna på den hundra gånger utan att tröttna.

 

Sedan finns det de där låtarna som skänker hopp, mod och glädje.

 

Sedan den här klassikern med ännu en legend:

 

Jag är så ledsen över att jag aldrig fick se en konsert med honom och önskar att jag hade vetat att han skulle spela i Paris när jag bodde där år 2012. Tyvärr fick jag reda på det för sent. Det är trots allt tur att tekniken utvecklats sedan Cd-skivorna. YouTube är kanske inte samma sak som att sitta på Opéra Garnier och höra George Michael sjunga ”A Different Corner” live, men det är ett helt okej substitut.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen