C'est la vie

Little Black Box


All my pictures safe and sound in a little black box

Jag är så jävla klantig. Jag har råkat radare allt i min dokument-fil på datorn. Alla bilder jag hämtat från internet, massa CV-grejer och viktiga saker är hela borta. Hur jag har lyckats med det vet jag inte. Jag har inget minne av att jag har klickat på ”ta bort” men innan förde jag över alla bilder till den externa hårdisken samt raderade en massa skit, så kanske råkade jag mitt i allt klicka fel. Men hur tömmer man en hel mapp utan att se det? Det är ju en massa olika filer och ska man ta bort allt på en gång måste man ta bort hela mappen. Annars måste man markera allt och klicka på ”ta bort”. Någon som har någon aning om hur jag lyckats eller om/hur man kan ”återställa”? Jag har ju såklart tömt papperskorgen….

Minns inte allt som fanns i mappen men det var bl a musik, bilder jag inte vet hur jag ska få tag på igen och word-dokument. Tur jag hade sparat mina nyskrivna saker på skrivbordet! Men det är störigt när jag inte vet exakt allt som fanns i mappen. Jaja, ingen idé att fälla några tårar, det hjälper ju inte direkt. Men glad är jag inte.

Jag håller som sagt på att organisera och spara lite grejer på datorn. Jag har nu två vänner, vars HP-datorer(jag har en HP) kraschat, så jag är lite nervös. Min dator låter som ett flygplan och är supervarm. Så bäst att ta det säkra för det osäkra. Jag skulle gråta i en vecka om jag förlorade mina bilder. Tänk er hela mitt år i Paris gone with the wind? Jag ryser bara av att tänka på det! Har tagit bort sådär 6 GB i bilder och annat skit och fört över 20 GB i bilder på min externa. Har inte råd att förlora min dator just nu heller, så jag ska formatera den med och se om det hjälper lite.
Jag fick min dator i födelsedagspresent för 1 ½ år sedan och jag är otroligt tacksam för en så dyr födelsedagspresent har jag aldrig fått innan av mina föräldrar. Jag var så himla glad då för jag behövde verkligen en dator och hade inte råd att köpa en själv. Men HP verkar inte vara någon höjdare tyvärr. Nästa gång blir det kanske en Mac.

Det är lite molnigt här i Paris idag, men jag gissar på att det är ganska varmt och skönt. Det skulle ligga på ca 20 grader idag sa de. Själv har jag ingen aning, har inte satt min fot utanför dörren ännu. Vaknade halv tolv efter nästan 9 timmars sömn och har suttit halva dagen i sängen i mjukisbyxor. Men nu har jag klätt på mig och tar mina coola solbrillor och ger mig ut. Jag har tänkt åka till närmsta H&M och köpa mig en ansiktsmask nu, och sen åka och handla lite mat. Jag har inte mycket i kylen. Dessutom har Janis lämnat en biobiljett till mig utanför sin lägenhet. Hon är i USA i 3 veckor och skulle inte hinna använda den. Så hon gav den till mig. Så snällt!
Ska bli skönt att komma ut i solen och få lite frisk luft. Eller ja, frisk luft finns kanske inte i Paris, men ni fattar vad jag menar.

Ha en fin lördagseftermiddag!

0 kommentarer

  • Maria

    Va? Moln? De har jag inte sett till!:) Det måste varit mer än 20 grader idag, så himla skönt! Jag ser att du har en WD-hårddisk, en sån hade jag också förut. Den kraschade:( Rekommenderar verkligen att du bränner över bilderna på skivor också, inte så kul när de försvinner:/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.