C'est la vie

Life Update

Det börjar bli ganska påfrestande nu med baren nedanför. Det är så högt ibland att jag nästan får hjärklappning av stresskänslor. Det hjälper oftast inte med öronproppar och ibland måste jag ta en sömntablett för att få sova. De är ofarliga sådana som jag köpt receptfritt på apoteket i Frankrike och jag tar en halv tablett max en gång i veckan, men det känns inte så hållbart att lösa situationen på det viset. Så jag frågade om det fanns en möjlighet att byta rum men tydligen är det fullt överallt. Dessutom flyttar en tjej in i mitt rum ikväll så nu har jag inte längre rummet för mig själv. Det känns som att jag åkt tillbaka 10 år i tiden och lever som en student. Bara det att jag är 32 år och inte alls har lust att leva som en student.

Sedan har vi en av killarna som bor här – Mike. Som inte betalar elen och som ibland hittas däckad i köket med sin polare. Jag vet inte vad de tar men det är inte bara alkohol de är påverkade av… Typ 2-4 gånger i veckan sover de båda på soffan på balkongen, och tydligen stjäl han mat ibland från de andra. Förra måanden betalade han visst inte hyran alls och en gång däckade han med plattan på och höll på att bränna upp huset.. Jag har bett Mike bidra till elen flera gånger men får till svar att han är pank för att hans syster har slutat skicka pengar på grund av att han spenderar dem på skitsaker. Borskämda jävla pundhuvud. I morse fick jag nog och frågade om inte hans polare hade en egen lägenhet och påpekade att folk betalar hyra för att bo här. Då blev han skitsur och stormade ut. Haha! Alltså jag orkar inte…

De andra som bor här är okej men att bo med killar har sina nackdelar. Som när duschen är full med mörkt könshår…!

Jobbet har jag också lite blandade känslor för. Tydligen är ekonomin i företaget inte speciellt bra och detta innebär att några blivit avskedade nyligen. Nu är jag i alla fall ledig en månad och nästa fredag åker vi på semester.

Jag får se hur allt blir i januari. Just nu vet jag inte om jag vill stanna ett år. Om inte boendet funkar sen och det inte finns en möjlighet att byta så kommer jag antingen flytta hem till våren eller söka något annat. I maj ska dessutom Linda och Pierre gifta sig och eftersom att hon är en av mina närmsta vänner så vill jag absolut inte missa det. Särskilt inte eftersom att de ska gifta sig i St Maxime på franska rivieran. Så oavsett så kommer jag åka hem ett tag från slutet på april och sen förhoppningsvis åka till Sverige för att stanna en vecka eller så.

Jag får ta det lite som det kommer helt enkelt. En sak är säker. Jag kommer ALDRIG mer klaga på svensk bostadsstandard. Fy fan vad bra vi har det i Sverige på den fronten.

0

0 kommentarer

  • teruko

    Herregud, så jobbigt – och otryggt! Förstår om du känner tvivel över fortsättningen… Passa på att uppleva det positiva du erbjuds, som resan t ex. Du får trots allt erfarenheter som inte många delar. Styrkekram.

  • Sandra

    Jag förstår att det är jobbigt! Jag blir helt stressad av att bara läsa om det. Och vilken grabb asså, fy fasen vilket beteende! Bra att du sa ifrån! Va skönt att du är ledig en månad.

  • Jenn - forever abroad

    Men fy så tufft… Vad skönt att du fick ett nytt boende nu om än tillfälligt. Och så härligt med semestern! Har äntligen hunnit läsa ikapp lite här och ser fram emot att följa äventyret framöver. Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.