Copenhagen

A night to remember

IMG_7254

Här var några fler bilder som laddats upp men som det ännu inte blivit något inlägg av. Ett par veckor innan jag flyttade till Kapstaden åkte jag över till Köpenhamn för att hälsa på mina före detta kollegor på DFDS. Några av dem drog jag även med ut efter jobbet för en afterwork, som sedan övergick till middag och drinkar. Så jag kör en virtuell resa 14 000 kilometer norrut.

Häng på!

 

IMG_7235

Jag och Roberta började med att promenera från kontoret bort till Østerbro för en kort shoppingrunda. Det där eftermiddagsljuset. Älskar det!

IMG_7238 (1)

Sedan mötte vi upp med damerna till höger på bild, Jessica och Agne. En tyska är inklämd mellan två litauer.

IMG_7237

Första stoppet blev den här franska baren som heter Le Petit inne i Torvehallerne, Köpenhamns populära saluhall. 

IMG_7244

Le Petit har den godaste Chablis jag någonsin druckit. Då har jag ändå druckit väldigt många glas vin under mina år i Frankrike. Prova även deras ostbricka. Den ena ägaren är fransk och känner alltid igen mig när jag kommer dit. 

IMG_7249 (1)

Efter ett tag blev vi hungriga så vi gick vidare för att hitta en restaurang. Här är jag och Agne. Är hon inte vacker förresten? En riktig naturlig skönhet enligt min mening. 

IMG_7259

Krogen vi hittade visade sig vara ett bra val. Maten var god, servicen var klanderfri och lokalen bjöd på en härlig restaurangmiljö.

IMG_7281

Vi avslutade kvällen med Gin & Tonic’s på en bar i närheten. Allt låg vid Nørreport inom en radie på typ 500 meter. 

IMG_7288

Jag var riktigt glad över att få en sista kväll med några av mina Köpenhamnsvänner. Sådant som jag kan titta tillbaka på en dag framöver när hemlängtan slår till som en blixt. För det lär den göra. 

Vi gick från kontoret vid elva idag för då gick helt plötsligt strömmen. Sedan har jag varit hemma. Städat mitt rum, snackat lite med de jag delar lägenheten med och ätit upp lådan med Wienernougat. Idag har det för övrigt regnat. Första dagen sedan jag kom hit som det regnat riktigt mycket. I morgon ska det tydligen bli sol och 25 grader igen. Nu tror jag att jag ska vila en stund för jag känner mig så himla trött och seg. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll men en kompis har bjudit med mig på någon konsert som han anordnar, så jag kanske drar iväg på den. Hoppas att du får en riktigt bra fredagskväll!

//Let’s head up north again. 14,000 kilometers to be exact and the last evening I had in Copenhagen before my move to Cape Town. I met up with a few of my friends there and we started the evening at the French bar Le Petit, which is located in Torvehallerne. Their Chablis is amazing, and the cheese platter is well worth a try. After that we had dinner at a really nice place with great atmosphere and good food. I was so happy to spend som time with these people before moving and when that homesickness kicks in, I’ll look back at these photos and remember a great evening with friends.

We left the office at 11am today because the power went out and since then I’ve been at home. Cleaned my room, chatted with some of my flat mates and made some lunch. I think I’ll take a powernap now because I need a rest. Not sure what’s happening tonight but a friend of mine invited me to a concert, so I might do that.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.