C'est la vie

Liebster Award

liebster

Jag blev nominerad av Amina till det eminenta Liebster Award (min hybris är inte långt borta nu mina vänner), och jag antar utmaningen. Däremot spelar jag sällan enligt reglerna så jag säger i stället att alla de som vill får svara på frågorna i sin blogg. OM personen i fråga berättar att den gjort det här under kommentarerna. Deal?

1. Vilka språk kan du?
Fyra. Svenska (för den som missat det), engelska, franska och danska. Det sista kan jag däremot bara till viss del och förstår nog mer än jag kan tala. Jag kan även några italienska fraser och ord, varav 97% är drick- och ätbart. Kan tilläggas att det är på en blygsam nivå.

2. Vad är du bäst på?
Att vara bäst är en definitionsfråga och jag vill ju inte att ni ska vet…hrm, jag menar TRO att jag inte är en ödmjuk person men okej. Jag är bäst på att…

… sjunga
… vara street smart och kunna snacka mig till saker
… skriva (jag kan tänka mig att dela denna bäst-het med andra också)
… vara känslosam och gråta till filmer
… glömma saker (igår glömde jag till exempel datorn i cykelkorgen utanför mitt hus vilket jag kom på efter en kvart… PANIKEN!!!)
… hålla kontakten med mina vänner som bor i andra städer/länder (oftast)
… hantera små människor (ja alltså barn)
… göra saker i sista stund

IMG_6120När jag packar, äter lunch och ser på serier en halvtimme innan jag måste åka till flygplatsen.

3. Vad är det dyraste du köpt som bara är till dig?
Min dator.

4. Hemmakväll eller utekväll?
Det där beror på var jag bor. Här i Sverige är jag väldigt hemmakär, men när jag bodde i Paris var jag ute och gjorde stan osäker 4-5 dagar i veckan. Sedan föredrar jag att hänga på en bar med schysst musik framför nattklubbar, men är definitivt hellre social än sitter hemma och glor på The Bachelorette.

5. Har du någon låt som alltid gör dig på ett speciellt humör?
Hmm, ja. ”Here comes the sun” med The Beatles får mig alltid att känna som att jag skulle kunna göra hela vääärlden bättre.

6. Om du var tvungen att flytta utomlands, vilket land hade du valt?
Kombinationen TVUNGEN och FLYTTA UTOMLANDS finns inte för mig. Jag kan inte tänka mig ett helt liv utan att få leva några år av dem utanför Sveriges gränser. Men okej, om det var krig i Sverige och jag tvingades lämna landet så hade jag nog flyttat till Schweiz. Till skillnad från oss så är de ju neutrala på riktigt, typ. Plus att det verkar så himla vackert och att det är nära till Alperna.

IMG_5929Tror ni att det blir fler utlandsäventyr för mig? Jag säger som kära Gunde Svan: Ingenting är omöjligt.

7. Har du (i smyg eller ej) bestämt vad dina framtida barn ska heta? (/hade du gjort det?)
Jag vet inte om jag ska ha barn faktiskt, men om jag ångrar mig någon dag så skulle jag vilja döpa dem till Agnes och Hugo. Tycker att det är fina namn som passar ihop.

8. Betalar du tv-licens?
Haha, vilken jäkla fråga. Finns det överhuvudtaget någon svensk som skulle vilja svara på den? Här kommer jag direkt att tänka på den där reklamen som gick på TV för många år sedan. ”Vill du också ha en snigel på ögat?”. Någon annan 80-talist som minns den? 

9. Bästa resan i livet hittills?
Om vi talar livsresa så är det mina år i Paris. Det stärkte mig något så otroligt. Bara att få lämna tillbaka en tröja på H&M gav mig tre lager skinn på näsan. Faktiska resa är så himla svårt jö. Får jag säga tre? Ja det får jag. 1. Österrike augusti 2012 – för att det var så vackert där. 2. Södra Frankrike i somras – för att det var första gången jag reste iväg ensam. 3. USA med familjen 1998 – för att det var så himla coolt att bila längst östkusten och klappa en delfin på Sea World. Förhoppningsvis har jag ännu fler grymma resor att vänta mig.

IMG_1574

10. Hur många år vill du bli?
Tillräckligt gammal för att dö som en vis och klok kvinna.

11. Godaste ätbara saken i hela världen?
Glass!

IMG_2303Un gelato, per favore. DET kan jag säga på italienska!

0 kommentarer

 • Jenn - forever abroad

  Åhhhh kan du sjunga! Sådant tycker jag alltid är SÅ imponerande – pga jag är faktiskt sämst på att sjunga (ingen tror en när man säger att man är sämst, pga så svenska sak att säga liksom, men jag lovar – jag är helt otroligt sämst). Apropå att glömma saker, jag är en typ motsatsen – glömmer aldrig något och tappar inte bort saker. Igår lyckades jag glömma min telefon utanför en garderob där jag hängt in jackan. Gick typ 10 sekunder sen fick jag panik, letade igenom hela mig + väskan, innan jag tillslut gick till infon där någon lämnat in min mobil under dessa cirka 5 minuter som hann passera… 😉 Och glass, alltså det är supergott – men jag väljer alltid hellre andra goda saker… (Av någon anledning tycker jag alltid det är så kul att kommentera massvis på folks svar på dessa listor, sorry för halv mininovell, hehe.)

 • christinestories

  Haha, dagens bästa kommentar! Be verkligen inte om ursäkt för det. Jag tycker så mycket om när folk skriver saker som får mig att skratta 😊 Okej jag tror dig vad gäller sången. Det är som en kompis till mig. Hon är också sämst på att sjunga men hon gör det ändå, hehe. Det är ju tur att vi alla har olika talanger, inte sant? Och vilken tur du hade med mobilen! Det finns faktiskt ärliga människor! Ja det finns mycket gott såklart. Inte lätt att bara välja EN ätbar sak 😉

 • Emelie

  Men typ, vilken bra lista!! Tyckte alla frågor var superintressanta, och dina svar likaså! Varför har du aldrig sjungit?!… Eller.. Varför har du aldrig gjort en video när du sjunger? Jag blir helt till mig nu! Dessutom visste inte jag att du var så pass glassgalen? Jag hade för mig att du var mer en frukost/brunch-person, utifrån dina inlägg (förutom vissa Picard-glassar). Se där, vad bloggen kan missleda. JAG HAR SAMMA BEATLES-LÅT. Det går inte att inte vara hoppfull när man hör på den.. :’) Du, jag tar nog gärna den här listan och svarar, om jag får??

 • Kattis in Athens

  Vilken rolig och lagom lång lista, och instämmer med de andra, man tror att man lärt känna dig men se där. Det fina med små listor 😉 Jag ska också köra listan om det är ok!

 • Dryden

  Rolig lista! Får själv panik när jag glömmer saker. Brukar sällan göra det iofs (förutom när jag spelar golf, av någon jädra anledning).

 • christinestories

  Haha, gud nej så läskigt! Kanske gör det någon gång i framtiden 😊 Ja visst är det en härlig låt! Underbar 😊 Ja gör det! Ser fram emot att läsa dina svar.

 • Marias Memoarer

  Rolig lista! Jag har fortfarande inte gjort min som jag fick för typ 100 år sen… Och det där med språk, vad menas med att kunna ett språk egentligen? Att tala det flytande, eller att klara sig genom tillräckligt många vardagssituationer? 😊 Själv kan jag förstås svenska, och engelska flytande. Tyska ganska så flytande (har inte pratat tyska på länge nu men om jag flyttade till Tyskland eller plötsligt började prata dagligen igen skulle jag troligen snabbt komma upp i nästan samma nivå som engelskan igen) men inte samma ordförråd som i engelskan. Sen spanska kan jag konversera hyfsat (speciellt om jag igen skulle hamna på en spanskspråkig plats) och jag förstår texter m.m. bra. Italienska har jag grundkunskaper i som tyvärr h­åller på att försvinna (det grammatiska främst), men jag förstår texter hyfsat bra! Italienskan kom nog halvt på köpet tack vare spanskan och fd italienska pojkvännen, men har även gått en kurs i språket. Och ja, finskan som det är si och så med men som jag nu kommunicerar hjälpligt på tack vare jobbet. Så om alla dessa språk räknas så är jag uppe i 6 språk 😉

 • christinestories

  Ja du har rätt. Egentligen så pratar jag både engelska och franska flytande, och det var väl därför jag inte utvecklade det mer 😊 Fast det är klart att många pratar engelska på en professionell nivå men inte så att de känner sig helt bekväma i det. 6 språk är inte illa det! Tycker nog att du kan räkna de språk som du kan kommunicera med någorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.