Music & Culture

Les Espaces & Les Sentiments

 

 

Jag vet att ni tidigare frågat efter tips på fransk musik. Sanningen är den att jag sällan lyssnar på fransk musik om det inte spelas på radion. Varför? Jag tycker de flesta franska artister sjunger falskt. Typ Jean-Jacques Goldman. Herregud, det låter ju för jävligt när han går upp i tonerna, haha! Många franska artister sjunger dessutom BARA om kärlek med spröd röst och det låter ungefär som att de lider när de sjunger. ”Aaaa, je t’aimöööö mon amoooourööö”. Jag klarar inte av det.

 

Sedan finns det såklart flera artister jag gillar, som Indochine, Vanessa Paradis och Christophe Maé. Plus några fler äldre sångare som jag inte kan namnet på.

 

Hur som helst. Den här låten med Vanessa Paradis spelas flitigt på fransk radio just nu och jag tycker att den är ganska skön faktiskt. 

 

 

 
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.