C'est la vie

Ledig dag

För att lyckas bibehålla en god mental hälsa så har jag de senaste tre veckorna endast jobbat fyra dagar. En yttepytte liten del av mig har dåligt samvete för pengarna jag förlorar av att endast jobba 80 % men samtidigt är det viktigare att jag håller mig flytande. Det är påfrestande att jobba som lärare och ännu mer när man som jag hoppar mellan olika klasser. Jag vill att det ska kännas kul att gå till jobbet, inte motigt.

Igår var en sådan där ledig dag. Ännu bättre blev den när jag fick tillbringa den med en person jag tycker extra mycket om. Mörker och brist på aktivitetsmöjligheter till trots är tillvaron trots allt betydligt mer festlig när jag får dela den med honom. Han som snurrar runt i mina tankegångar innan jag glider in i nattdvalan och så fort jag vaknar på morgonen. Min pojkvän jobbar hemifrån sedan pandemin startade och har ett väldigt flexibelt arbetsschema, så mellan hans onlinemöten åt vi en god vinlunch i 1,5 timme på Le Gourmet. Det är tacksamt att ha träffat någon som liksom jag är en livsnjutare och gärna finner sätt att göra vardagarna lite roligare. Förutom det såg vi på The Queen’s Gambit, åt tacorester från föregående kväll och så hann jag lämna in en kavaj på kemtvätt som fyndades i en second hand-butik i söndags.

Nu ska jag avklara dagens tredje lektion innan det är dags för lunch, sedan hoppas jag att eftermiddagen går fort och smidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.