Tankar & Funderingar

Leave out all the rest


Vad som inte dödar dig gör dig starkare. Kom ihåg det. Det har jag verkligen fått lära mig. Fattar ni att jag är SKITSTARK nu 😉

Postat av: Julia om Busted
Men herregud vad barnslig du är själv. Är du inte 26-27 år? För det första att ägna dig åt att leta efter sånt här och sedan postar det på bloggen ( ta det med personen privat om det nu är nån du känner vilket du antyder) och för det andra verkar du inte ha greppat att stad stämmer i ungefär 50% av fallen då det lika gärna kan vara så att staden är där som leverantören har sitt kontor etc. Jag befinner mig inte i närheten av vad min ip-adress visar.

 

Svar:

Eftersom du skriver med bara ditt namn så antar jag att du inte har en egen blogg. Jag har långt ifrån någon stor blogg men på internet så råder det en stor våg av anonyma kommentarer. Jag får en per månad typ, om ens det, men det finns de som får hemska smutskastningar och elaka kommentarer. Okonstuktiv och obefogad kritik, påhopp och ibland även hot. Nej jag vet såklart att en ip-adress inte alltid är exakt, jag är inte född igår men samtidigt vet du ju verkligen ingenting om vad det handlar om. No offense men det kanske är bättre att tiga än att ifrågasätta saker man inte har fakta om.

Om jag blir förbannad över att folk skriver otrevliga saker till mig så är det väl min ensak hur jag hanterar det? Jag tycker alla ska ta upp sådant för det är INTE okej att trakassera människor på nätet. Det är lika fegt och lågt som om någon av dina vänner skulle sagt något nedvärderande till dig inför en massa människor. Elakt.

Dessutom, kanske är det den personen själv som borde sagt det to MY face. Eller hur? Det är ju den som är feg.
Jag har haft det riktigt tufft när jag var yngre. Jag blev retad för att jag var smal och för att jag pratade stockholmska och många vänner har svikit genom åren. Skitsnack, rykten och elaka ord. Och det är HEMSKT svårt att lita på människor efter sådant och än idag går jag ibland och undrar vad folk tycker om mig. Hjärnspökena finns kvar och sätter käppar i mitt självkänslahjul.
Det finns de som haft det riktigt illa och jag kan inte påstå att jag mått dåligt över det sedan flera år tillbaka, men visst sätter det spår och det var först när jag var runt 19 år som jag slutade skämmas för hur jag blev behandlad i lågstadiet-högstadiet och insåg att det verkligen inte var mig det var fel på, utan dem. Jag har träffat de flesta sedan grundskolan och de flesta är ju helt andra människor och otroligt trevliga. Jag hyser inget agg mot någon. That’s in the past och jag har så otroligt fina vänner nu som jag uppskattar oändligt mycket. Alla som inte är bra människor lämnar jag utanför.

Men eftersom det fortfarande existerar mobbing och trakasserier i skolor och arbetsplatser så tycker jag att det är en viktig sak att ta upp.
Jag tycker det är sorgligt att folk tar sig friheten att försöka trycka ner andra bara pga sin egna dåliga självkänsla och brist på öppenhet. Bara för att det är över internet så är det så enkelt att vara anonym. Ingen vet vem som sitter där och ”hatar” till höger och vänster.

Okej, nog om det. Nu släpper vi det här va? Back to happy blogg, haha! 😉
Om är det något ni har en åsikt om. Något ni stör er på, något ni verkligen inte håller med om eller konstuktiv kritik, så varsågod att maila! christinesblogg@hotmail.com

Idag råkade jag shoppa lite på Zara. Hittade två fina byxor och det blev bara 40 euro för båda två. Som hittat va? Köpte även en klänning som jag nog ska ha på syrrans studentfirande. Det blir bra det.
Nu ska jag äta lite gröt och titta på senaste Desperate Housewives. Åh det är så bra och spännande nu!

0

0 kommentarer

 • Ferferi

  Christine jag tycker det är superbra att du står upp för dig själv och det du skrev hade jag inte kunnat skriva fel. Vad många inte förstår är att som bloggare så delar man med sig av sitt liv på ett sådant sätt att det blir underhållning för andra. Och ja, det är vårat val. Men vi är samtidigt inte elaka mot våra läsare så varför ska de vara elaka mot oss? Om de inte vill höra det vi har att säga så finns det miljontals andra bloggar där ute att välja på? Bra skrivet, återigen! Hoppas du slipper fler sådana kommentarer nu. Och förresten, jösses vad du shoppar! Jag blir så sugen jag med!

 • Maria

  Haha är det sant? Well, great minds think alike;) jumpsuiten köpte jag på H&M (såklart!), får se om jag vågar ha på mig den nån gång…hehe.

  Jag håller med Ferferi, bra svarat! Fattar inte hur man kan ta sig tid att läsa inlägget, skriva en meningslös kommentar och sen skicka iväg den. Har de verkligen inget bättre för sig? Undrar hur många som skulle våga säga sakerna de skriver till dig irl.

 • annamia

  Väldigt fin bild på dig Christine!
  Bara strunta i dessa anonyma kommentarer. Det kommer alltid finnas människor som är energitjuvar/vampyrer. Vet att det ibland är svårt, men det handlar om att välja och sortera så att man tillslut bara har de allra bästa runt sig. Kram!

 • Christine

  annamia: Tack du är så himla go och fin du! Det finns få som du som är sådär genuint okonstlade och snälla. Det ska du vara stolt över 😊
  Du är helt klart en av de bra människorna i min lilla krets av VIP's dessutom, hihi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.