Living abroad

Last job in Paris

Igår firade jag 1-års jubileum. Den 27 augusti jobbade jag nämligen min sista arbetsdag i Paris. Det känns både som att det var igår, och väldigt långt bak i tiden. Ändå så minns jag allt så tydligt. Arnauds gapflabb hela tiden, Brigitte som ständigt frös och blev galen på mig när jag öppnade fönstret, sena afterworks på standardbaren, min franska kollega Benjamin som aldrig riktigt förstod sig på mina frukostvanor, julfesten på en kanalbåt där vår Business manager sjöng med i alla Queen-låtar som om han var Freddie Mercury himself, Sophie som skickade länkar från 9gag femton gånger per dag så att jag och Johanna satt och skrattade högt, ljudet av Nespresso-maskinen på morgonen, mina och Andrews bisarra konversationer och musiktips på Skype-chatten, luncherna på Bourse trappa… Så mycket som jag kommer ihåg med värme i hjärtat. Herregud så mycket roligt jag hade under min tid där. Jag saknar dem såklart fortfarande, men många av dem är idag vänner som jag träffar när jag kommer till Paris. 
Jag har fått frågor om vad jag gjorde på mitt förra jobb och hur jag fick jobb i Paris, så jag tänkte att jag kan passa på att svara på det. 
Jag jobbade på ett företag som utvecklar appar och sysslar med mobile marketing. Där var jag copywriter, översättare och ansvarig främst för kampanjer på svenska marknaden. Det jobbet fick jag tack vare en kompis som tipsade om en e-commerce mässa. Jag  gick dit en av dagarna och lämnade lite CV:n, samlade på mig visitkort och pratade med några företag. Inga av dem ringde, men däremot hade någon av de personerna koll på att en start-up behövde en svensk person till sitt team. Så en dag fick jag ett samtal från en italienska med perfekt franskt uttal och så fick jag komma på intervju. The rest is history. 
Nu visade det sig tyvärr att det inte var ett särskilt bra företag, och jag hade en manager som inte behandlade mig väl. Det enda som höll mig kvar det sista halvåret var mina kollegor och rädslan att byta bort dem. Och osäkerheten i var jag ville bo. Fast det var såklart en lättnad när jag väl tog beslutet att säga upp mig. Det beslutet har jag aldrig ångrat. Nu är jag tacksam över att både ha bra kollegor OCH chefer. Jag är lyckligt lottad.

0 kommentarer

  • emelie - Berlin, Berlin

    Jag är i den situationen just nu! Vill bort från mitt jobb så snabbt jag bara kan, men vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Det enda jag kommer sakna är alla mina kollegor, vi har så himla roligt tillsammans och det är extra roligt att vi är från så otroligt många och olika länder. Var dina kollegor franska allihop eller var de också olika nationaliteter?

  • Christine&OtherSweetStories

    Generellt är lönerna låga, förutom inom finans. Inom marknadsföring ligger de på mellan 1700-2400 euro /månad i ingångslön, innan alla avgifter. Jag hade en ganska bra lön jämfört med andra, men ändå inte tillräckligt med tanke på utgifterna man har i den staden 😉

  • Christine&OtherSweetStories

    Ja de var från olika länder, men även fransmän såklart. ganska blandat. Det pratades mest franska och engelska på kontoret, men även ryska och italienska t ex. Så jag känner igen den där tankegången. Jag kan sakna det ibland faktiskt. Även om jag har jättefina kollegor så blir det inte samma sak och stämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.