Living abroad,  THROWBACK

Archive diving: Summer of 2009

Tiden går sannerligen fort. Av ren nyfikenhet så skrollade jag ner i arkivlistan här på bloggen och hamnade i juni månad 2009. Då var jag blott 24 år gammal och hade ganska nyligen flyttat till Paris. Sommaren hade kommit till stan och jag tillbringade dagarna med att stryka lakan i le banlieue Chatou, festa på irländska pubar i 5éme, skriva rubriker på franska som var smärtsamt felstavade och dricka Mocha Frappuccinos från Starbuck’s i väntan på att åka som semester-au pair i Italien (little did I know of the nightmare to come…). Livet lekte med andra ord. Jag fann en lista som jag då fyllde i och den tänkte jag dela med mig av. Så får vi se hur mina svar skiljer sig från dagens datum.

 

Vad ska du göra i sommar?

2009: Åker den 1:a juli med familjen jag ska jobba för till Avignon. Sen blir det Italien, Schweiz och franska rivieran(bl a St Tropez). Sol, bad, lek och en massa roliga erfarenheter. Underbart!

2020: Ja inte ska jag till södra Europa i alla fall. Av förklarliga skäl blir det inget bad i Medelhavet eller långa pastaluncher under vinrankor till ljudet av syrsor. Jag får nöja med med några svala dopp i Öresunds bajsvatten och tackar för att italienarna introducerat sin gelato-kultur för de gräddglassmättade malmöiterna.

Det blir nog några utflykter under sommaren och om ekonomin tillåter det, en resa till Paris i september. Nu väntar jag på att bli upphämtad av Louise, Kat och Marcel för att sedan köra vidare till Eriks stuga i Åhus. Jag stannar en natt för i morgon väntar födelsedagsfest hos en tjejkompis.

(För den som är nyfiken så finns det bilder och resedagbok från min kortlivade au pair-tid i Provence och den italienska kustbyn Capalbio (samt dagarna jag var i Rom!) här, här och här.
Jag skrev även ett par upprörda blogginlägg om när jag insåg att au pair-grejen inte var för mig – This is what has happened och Inte helt normalt.)

Sommarens plagg:

2009: Klänning, kjol och shorts. Och så tunna, sköna linnen.

2020: Ungefär samma som ovan, men jag lägger till foträta sandaler och luftiga linneplagg. Dessutom är mina kjolar som 35-åring lite närmare knäna än de var för 11 år sedan.

Alltid i väskan:

2009: Plånbok, läppbalsam, solskyddsfaktor, sunbrills, mobil… och kamera såklart.

2020: Nej hörni, det är inte mycket som ändrats här heller. Skillnaden är kanske att jag då hade en knappmobil och för stora solglasögon som inte passade mitt ansikte. Sedan vill jag minnas att jag hade en MP3-spelare. Numera är jag slav under Spotify och har äntligen hittat en tidlös solglasögonmodell.

Sommar för dig:

2009: Jordgubbar! Och solblekt hår, snyggt solbrun och bad. Ligga i en solstol i kvällssolen och läsa diverse tidningar. Myyys. Åka båt! Sista sommaren vi var ute med farfars båt är ett fint minne. Nu är den borta. 🙁

2020: Social distancing, en paradoxal relation till min smartphone och


Restips i sommar?

2009: Passa på att slappa, var ni än är. Semester är lika med avkoppling, inte stress över allt man ska hinna göra för att man är ledig. Så njut! 🙂 Stockholms skärgård ligger annars varmt om hjärtat för mig. Åh som jag saknar det! Önskar jag hade en helikopter och kunde flyga och fira midsommar på Väddö med min kusin och min bästa barndomsvän Ellinor. Det hade varit underbart! Taxibåt till Fejan och promenera hem i natten sjungandes Gyllene Tider-låtar. 😉 Nästa sommar SKA jag vara på landet. Men jag får ju åka till Italien om 1 månad, så jag klagar inte! 🙂

2020: Såhär i efterhand hade en månad i Roslagen varit härligare än den där månaden i Rom. Fast då hade ju inte mitt liv varit som det var de senaste 11 åren.
Jag står i alla fall fast vid att sommar och semester bör vara lika med avkoppling. Jag förstår inte folk som sätter igång med stressande hemmaprojekt, sätter väckarklockan för att hinna med alla turistattraktioner eller bokar upp sig två veckor i förväg. Vad är det för fel på er?


Sommarparty?

2009: Bara ben, strawberry daquiri’s, vänner och bra musik. That’s all you need!

2020: Aperol Spritz eller ett glas vitt snarare, men okej. Mina prioriteringar är desamma. Jag vet inte ens varför jag skrev ”Strawberry daquiri”. Jag har typ aldrig druckit det. På den tiden festade jag till klockan fem på morgonen, idag blir jag nöjd om jag är hemma innan kl 01 eftersom att det ”är en dag i morgon också”. Jag är definitivt inte 24 år längre.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.