C'est la vie

Lately

Vi har redan nått juli månad och befinner oss mitt i sommaren 2020. Såhär lite som jag uppdaterat bloggen den här våren har jag inte gjort… eh, ja. Någonsin? Jag hoppas att ni uppskattar kvalitet framför kvantitet. För att på något vis kompensera för den skrala samling inlägg här på bloggen senaste tiden, och för att det faktiskt är ganska fint att kunna kika tillbaka på livets händelser och vardagstankar, så kommer här en summering av de senaste veckorna. Jag har en del bilder som ligger och dammar i mobilen och i bildbiblioteket på datorn. De tänkte jag dela med er.

Jag fick förresten reda på någonting revolutionerande häromdagen… *trumvirvel*….. Man kan skicka meddelanden och bilder till sig själv på messenger! Vilken grej va? Det kanske bara är jag som varit fullkomligt ovetande om denna fantastiska möjlighet men det underlättar verkligen när jag vill importera bilder från mobilen till datorn. Till dig som inte heller visste detta: You’re welcome!

Anyway. Bildmaraton följer nedan. OBS att jag inte orkat redigera bilderna så vissa är lite mörka/ljusa eller gulaktiga i tonen. Hoppas att ni har överseende.

Det har såklart varit fint väder här i Malmötown och jag har utnyttjat min nya cykel (som jag fick av en snäll kompis) till fullo genom att cykla genom stadens parker alla möjliga tider på dygnet. En favorit är att göra det en stund innan solen går ner för då är det få fint ljus. Nedersta bilden visar Louise när hon drömskt kisar mot barren i en tall. Så som vissa gör.

Jag har varit nere vid vattnet en del. Här försökte jag fotografera måsarna. Det gick sådär. Jag behöver som sagt en bättre mobilkamera.

Jag köpte en termos från Tiger som var helt värdelös. Kaffet hann kallna innan jag kom ner till havet. Så jag lämnade tillbaka den. Den var svinbillig vilket borde ha varit en varningsflagga i sig. Däremot fann jag småkakor i lösvikt på ICA Maxi – euforisk upptäckt för ett notoriskt kakmonster!

Mamma har fyllt år också, 72 blev hon i år. Vi firade med lyxmiddag på en riktigt trevlig krog i Västra Hamnen. Den här bilden är däremot från förra året. Jag tog med den för att jag tyckte att den var så fin.

Jag har även skypat en del med Erin. Det är inte det lättaste när tidsskillnaden mellan Malmö och Philadelphia just nu är nio timmar men det funkar ju. Alltså kolla den där snyggingen med värsta Angelina Jolie-läpparna! Erin då alltså, inte jag.

Dessutom har jag hängt med det här gänget: Min kusin Sophia och hennes två ungar. Den där minsta drar förbi som en duracellkanin på evighetsbatterier. Ramlar och reser sig upp, springer vidare och tror att han är minst fem år äldre än han faktiskt är. Staplar tetrapak-konserver och pekar på allt medan han spottar ur sig ”Vadä!?”. Buketten till vänster är från deras trädgård. Visst är den fin?! Den höll sig fin i nästan en vecka. Igår hade kusinen och jag en egen dag ihop och drog runt på stan för att botanisera i diverse second hand-butiker. Jag köpte en lampa för 80 spänn! Måste bara byta ut stickproppen för det är en gammal sådan.

Vi hade som sagt en riktigt fin och rolig midsommar-picknick. Den här bilden tog Marta när vi var på väg för att köpa falafel.

Jag har vilat ganska mycket också, mellan tvättande av täcken och kuddar. Samt fått munsår. Tur att det försvinner ganska snabbt när det bara år återkommande blåsor. Usch, första gången jag fick munsårsutbrott tog det två veckor för det att försvinna. But that is life. Det går att känna sig fin även med munsår, kråksparkar i ögonvrån, korta ögonfransar och sneda tänder.

Jag köpte fem nya pocketböcker för 250 kronor. Älskar när de är på kampanj! Jag har precis börjat på Factfullness. Nu har jag läsning för hela sommaren!

Vi hade avslutnings-picknick med kören jag gått på sedan i februari. Temat var ”brittisk adel spelar crocket och dricker Pimm’s i ljusa linnekläder à la 1910-tal”. Det var riktigt trevligt och körens styrelse hade ordnat allt så fint!

I fredags var jag ute och svirade med dessa pinglorna – Clara, Julia och Amanda. Tre nya och gulliga kompisar till följd av den där kärlekshistorian som tyvärr föll platt, så alla ledsamma erfarenheter här i livet kan leda till någonting positivt. Vi började med jazzmusik på Slottsträdgårdens kafé (där Louise också gjorde oss sällskap), sedan tog vi oss till L’enoteca och mysiga bakgård. Det hela slutade på Möllan innan jag kramade de andra hej då för att cykla hem i natten.

Jag var på Emporia en dag och gick vilse som vanligt. Tog denna suddiga bild på toaletten och skämdes när en snubbe gick förbi ingången och glodde frågande på mig. Hur klarar folk av att ta alla dessa selfies och filma sig själva på stan utan att bli generade? Jag älskar för övrigt mina nya Birkenstocks som jag beställde i våras. Hur kan någonting så fult bli snyggt? Jag tycker på allvar att de är fina men det är väl egentligen en produkt av vårt grupptryck-baserade konsumtionssamhälle.

Detta är för övrigt min nya favoritglass. Den är så himla god och jag har nog redan smällt i mig fyra-fem stycken de senaste två veckorna. Prova den!

Jag skickade den här till en vän som behöver lite extra stöd just nu, men insåg att det lika mycket är en påminnelse till mig själv. Ibland glömmer jag bort att vara stolt över min styrka och allt som jag tagit mig genom och förbi. Jag ska försöka tänka på det när de där mörka svackorna dyker upp, för det gör de ibland.

Färgerna på himlen har varit mer eller mindre magisk från mina fönster. Såhär såg det ut igår men tyvärr gör inte riktigt detta foto verkligheten rättvisa för det var såklart ännu finare IRL.

Förutom det jag fångat på bild så har jag:

– Lyssnat på Greta Thunbergs sommarprat
– Fått besked om att jag fått godkänt på kompletteringarna jag gjorde för kursen i Interkulturell Kommunikation. Så nu har jag betyg i den kursen. Enorm lättnad!
– Sett de två säsongerna av The Good Place som finns på Netflix. Om jag har abstinens för att se säsong tre? Svar ja!
– Bakat en ny omgång hälsobröd och nu är mina tarmar i uppror. De var inte riktigt vana vid alla de där fibrerna. Jag låter bli att utveckla mer än så. Men magen kommer må så bra när den vant sig!
– Sovit till minst nio varje dag utan att få dåligt samvete
– Badat tre gånger (detta är mycket för en badkruka som jag)


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.