Travels

Helsinki

 

Jag tänkte att jag ju får dela med mig av lite bilder från Helsingfors. Vi hade sådan tur med vädret för det var verkligen blå himmel och runt 22-24 grader hela helgen.

 

Själva staden var riktigt mysig och många delar påminde om Sverige. Till exempel området söder om stadskärnan som gav en känsla av att befinna sig på Södermalm i Stockholm. Fast dyrt var det måste jag säga. Nästan Paris-priser på mat och dryck. Särskilt alkohol var dyrt. Vin kostade från 10 euro och upp mot 15 euro. En huvudrätt kostade på många ställen så mycket som 35 euro! Galet om man jämför med Malmö.

 

På lördagskvällen var vi på en bar som var riktigt trevlig, Liberty or Death heter den. Tydligen är det Helsingfors bästa cocktailbar. Det var däremot märkligt att det var så dött trots att det var helg. Visst bodde vi i ett bostadsområde men ingen var ute varken fredag eller lördag kväll. Däremot var folk väldigt vänliga, om än lite skygga. Jag fick intrycket av att finnar generellt är mer introverta än svenskar. Fast ärligare och mer benägna att hålla vad de lovar. 

 

Jag träffade även min kompis Emilie som bor i Helsingfors. Vi lärde känna varandra i Paris för sådär 6,5 år sedan. Hon var en av mina första vänner när jag flyttade dit som naiv och förvirrad 24-åring. Riktigt kul att återförenas efter att endast ha hörts sporadiskt och följt varandra på Facebook de senaste fem åren. 

 

Så nu kan jag bocka av alla nordiska huvudstäder. Förutom Reykjavik. 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.