Travels,  Weekend getaways

Söndagsutflykt till Öland

En riktigt härlig, underhållande och energigivande helg på Sveriges sydost-kust har passerat förbi i blixtfart. Som bekant brukar det vara så när man har roligt och min kära ”svärfamilj” är roliga så det räcker och blir över. M med sina systrar och deras kusiner är allihop som systrar och bröder, och de som bor i Kalmar umgås ofta. Det är så mycket kärlek, humor och värme. Jag vet inte många andra som bjuder på sig själva så mycket som de gör. Det finns inte en uns av stela samtalsämnen eller konstlade känslor, det går högt och lågt åt alla håll och kanter.

Idag åkte vi över till Öland tillsammans med moster Emma och kusin Rasmus. En mini-roadtrip med sing-a-long av Disney-låtar, soundtracket från A Star is Born och Gyllene Tider som musiktema (jag har träffat min like när det kommer till kärleken till sång och Disney-låtar). Det var så fint att se ön i sin fulla sommarskrud för sist vi var i Kalmar var det fortfarande ganska vintrigt. Vi hade dessutom sådan tur med vädret för hela helgen var det strålande sol och mellan 23-25 grader. Vi fikade på en bänk vid Borgholms slottsruin, åt färsk fisk till sen lunch och fick titta in i huset där M växte upp.

Nu sitter vi på tåget och rullade precis förbi Lund så vi är alldeles strax framme i Malmö. Båda två var ganska trötta och socialt mätta efter dessa två dygn så de senaste tre timmarna har vi suttit med varsina hörlurar och gjort vår egen grej. Vi är bra på att vara ”alone together”. Ni vet, hänga i samma space men pyssla med olika saker. Sedan möts vi ibland för en puss/kram/gos, en fråga (mest jag), irritera den andra med flit (mest M och mest när jag har PMS) eller berätta om någonting. Även om jag ganska snabbt kom in i semesterläge och inte alls kände för att lämna mysiga Kalmar så börjar jag känna ganska starkt nu att det ska bli skönt att komma tillbaka till civilisationen och vårt hem. Det blir nog en falafel till middag följt av dusch och möjligtvis en film. Jag vill se den nya Cruella med Emma Stone. Någon som har sett den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.