C'est la vie

La Rentrée

 

 

De lugna semesterveckorna i Paris är över. Gatorna har fyllts med stressade parisare, metron är åter igen överfull, de japanska turisterna byts ut mot fransmän och alla butiker, restauranger och brasserier som hållt stängt öppnar åter igen efter att ha varit igenbommade i en månad. Idag var det alltså den årliga la rentrée i Frankrike. Första måndagen i september är les vacances över för de flesta fransmän och vardagen tar åter vid. Jag kommer sakna semesterlugnet men veckan lovar uppåt 30 grader så än är inte sommaren över.

 

Idag hade jag förresten ett litet möte med vår HR-chef. Hon meddelade att min periode d’essaie (prövotid, eller vad säger man?) är avslutad och jag numera är fast anställd (kanske mest intressant för familjeskaran som läser bloggen). Jag fick till och med ett mail från chefen som välkomnade mig till företaget. Pojkvännen tyckte vi skulle fira med champagne men jag sparar det till slutet på veckan med tanke på mängden champagne vi fyllde levern med i lördags. Nu blir det pizza i alla fall!

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.