C'est la vie

Just nu…

IMG_2454

… försöker jag vara snäll mot mig själv. Göra det jag vill göra, skippa det jag inte orkar. Det är lätt att bara köra på utan att reflektera över hur det egentligen känns i kropp och själ, för att sedan klanka ner på mig själv för att jag tog fel beslut.

… är jag lite bitter över att jag har fått ett munsår. Typiskt att det alltid ska komma vid olägliga tillfällen. Lyckligtvis hade jag en tub munsårssalva hemma.

… har jag insett att jag behöver minimera intaget av sociala medier och . Jag kör en Facebook-detox och förbjuder mig själv från att skrolla i flödet på Instagram efter middagstid.

… funderar jag starkt på att söka in till en kurs i kreativt skrivande. Någon som har gjort det och har tips?

… ser jag fram emot fredag för då ska jag göra någonting roligt och spännande. Jag ser inte lika mycket fram emot att ställa väckarklockan på 05.45, men det får gå. Skönt att det blir ljust så tidigt på morgonen nu!

… är jag i princip pank. Inte att jag kommer svälta eller bli vräkt pga två månader försenad hyra, men jag kommer inte kunna lyxa till det den här månaden, alls. Det var länge sedan jag hade såhär lite pengar faktiskt, men jag tror att det är nyttigt att gå genom perioder i livet då man får vända på slantarna. Det ger perspektiv. Jag får skylla mig själv för jag har slösat alldeles för mycket sedan jag kom hem från Sydafrika. Louise och jag har som ”projekt” att leva så snålt vi bara kan. Baka eget bröd (nu känner jag att jag tar mig vatten över huvudet, men alla mål kan ju inte vara realistiska, right?), rosta egen müsli, laga storkok och lägga ifrån sig alla onödiga matvaror innan vi kommer till kassan på Willy’s.

… surfar jag runt på olika sidor för att komma underfund med hur jag kan göra för att våga gå efter de där drömmarna jag borde göra verkliga. Jag vet att jag kan nå dit jag vill om jag bara anstränger mig. Jag måste bara använda mig av den där styrkan, och självförtroendet som jag vet finns där inne. Jag har lite idéer och tänker spåna på hur de kan förvandlas till någonting konkret.

… måste jag klä på mig (drog av mig jeansen efter att ha varit ute och satte mig i min borg = sängen) och dra iväg till stan. Lyxen när en kompis hör av sig och vill bjuda på middag liksom. Det behöver nog jag efter att ha suttit hemma större delen av dagen.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.