C'est la vie

Från en restaurangtoalett i Paris

IMG_1948 (1)Byxor HÄR, och t-shirten tror jag är DEN HÄR. Vassegod!

Här är byxorna från H&M som jag köpte innan jag åkte till Frankrike (säger hon om om alla undrat över detta i veckor), vilka figurerat på bloggen. Det syns inte så bra men det är vita och röda sträck på svart botten. Riktigt skönt med resår i midjan dessutom, och så gillar jag att de inte är så långa att jag måste ha högklackat till dem. Hittade även t-shirten på H&M. Perfekt form på den med. En klassisk t-shirt, rätt och slätt.

Fotade detta i en spegel på ett brasserie vid Ternes där jag lånade toaletten. Ironiskt nog – trots att Paris är en stad där mycket är omöjligt vad gäller service – så har jag bara blivit nekad att låna en toalett i den här staden en gång, och det var när jag smet in utan att fråga. Så hett tips från coachen. Om du blir kissnödig mellan de olika sevärdheterna så är det bara att gå förbi en restaurang (ta en som ser lite fancy ut för då är nog toaletten inte så äcklig). 

Fråga: ”Bonjour monsieur/madame, est-ce que je pourrais (säkert inte rätt men skit samma, de fattar vad du menar) emprunter les toilettes, s’il vous plait?” och dra på det största smilet du kan. Uttalas: ”Bonjour misiö/madame, eskö jö pö amprunté lé toilett, cil vou plä?”. Så fattar de inte att du är turist, typ. Om du är tjej kan du med fördel gå fram till en snubbe. Här gäller inte feminism och jämställdhet. Ser de en brud så flörtar de gärna lite odiskret och sen är det bara att skratta och le.

OBS, på att detta inte funkar om du har en kamera runt halsen, vandrargympaskor från Naturkompaniet, vita sockar som sticker upp och en regntät friluftsjacka. Då är du avslöjad. Säg då bara: ”Toilettes please?” och le lite oskyldigt som bara vi svenskar kan göra.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.