C'est la vie

It goes both ways

För att väga upp den flottiga pizzan igår (jag gillar inte ens pizza i vanliga fall…) så fick det bli en sallad till lunch idag. 55 kronor för en stor och mättande sallad med kyckling, feta, morot, ananas och tzatsikidressing.
Det är en sak jag saknar med Paris faktiskt. Att man kan köpa lunch billigt. Här kan man alltid äta en bra och mättande lunch för mellan 50-70 kronor. Sallad, thaimat, kinamat, typ dagens lunch som pasta etc. I Paris kostar oftast en sallad minst 8 euro. Om man inte köper något på Monoprix då. Men salladsbarerna har priser på mellan 8-10 euro, på restaurangerna ännu mer.

Vad kommer jag mer sakna från Sverige då? Förutom det uppenbara som mina vänner, så kommer jag sakna den svenska våren, min lägenhet, att kunna cykla överallt, svensk TV(fransk TV är inte så lattjo faktiskt) och vårt underbara bröd.

Men självklart finns det så mycket i Paris som väger upp allt det där. Som t ex att få vara med min kärlek i fyra månader, gott vin, ost(!!), vackra parker och byggnader, värmen, vännerna, happy hour-drinkar för 5 euro på en uteservering och miljöombytet.

Vad saknar ni när ni är långt bort från ”hemma”?

0 kommentarer

 • Mamma till William

  Ja det är en sjuk värld vi lever i och inget förändras..Skoj med blandning av alla 😊 Vilken god sallad du har ätit := Ha en skön kväll.kram

 • Anna

  Ååh, nu åker du snart! Trevlig resa & lycka till! 😊
  PS. Det jag saknar mest med Sverige när jag är utomlands är nog nästan alltid naturen. Det är så himla fint överallt, men här är den helt fantastisk tycker jag.

 • Ellinor

  När jag bodde i Paris var det inte jätte mycket jag saknade från Sverige…var väl kanske mest fil och keso, men inga sådana starka cravings att det blev jobbigt. Dock blev jag sugen på saker som jag ALDRIG äter hemma, vet att jag hade en period när jag länge suktade efter polarbröd (?). Konstigt det där. Bara för att man inte har tillgång till någonting har man helt plötsligt ett väldigt behov av det 😋

  Bon voyage ma biche!

 • Anna

  Det är något jag verkligen saknar med Paris… Luncherna. Trerätters lunch varje dag typ. För under 100 francs på en bistrot. Eller 10 francs på restau U. Francs… jag vet, jag är gammal.

 • Karin

  Jag saknar mest min hund, mina egna tekoppar, arlas vaniljyoghurt, havreknäcke, dillkaviar, riktigt fluffigt duntäcke och mysiga morgonprogram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.