Cape Town Surroundings,  THROWBACK

I skuggan av Table Mountain

Det är torsdag och då gäller det att gräva i arkivet för bästa möjliga throwback-upplevelse. Såhär såg det ut för ungefär ett år sedan en tidig kväll i Kapstaden. Solen var på väg ner och nådde inte längre till de östra stadsdelarna. Rhodes Memorial, där bilderna är tagna, ligger vid foten av Devil’s Peak, ett känt hiking-stråk i Kapstaden. Det finns folk som har dött medan de försökt ta sig upp till toppen, vilket inte direkt sporrade mig till att försöka. Sedan att jag knappt hade någon kondition efter tre månaders icke-existerande träning kan även det ha bidragit till att jag aldrig lät mig övertalas att klättra upp till Devil’s Peak.

Det känns overkligt att jag bodde där nere, i botten av jordklotet. Det är som en annan tid. Jag saknar de där bergen som gav en sådan vacker karaktär till Kapstaden. Jag minns hur lugnt och stilla det var där i skuggan av Table Mountain och hur skönt det var med fem månader sommar i stället för en lika lång vinter.

Om fyra timmar anländer min vän Precious på Malmö Centralstation och innan jag möter upp henne där har jag lite grejer att fixa med. Bland annat skriva och skicka ett ”telegram” till en nära vän åt dessa två turturduvorna som gifter sig just i närheten av Kapstaden på lördag. Nu hoppas jag att den blivande bruden inte läser bloggen, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.