Cape Town Surroundings,  Travels

Waterkant Village

Finns det något mer tillfredställande än att strosa runt i ett mysigt kvarter och vila ögonen på vackra fasader? Ja, det är klart att det finns, men låt oss koncentrera oss på miljömässig tillfredställelse. För om det är någonting jag älskar så är det att promenera runt i bostadsområden. Förundras av detaljerna i fasaden, dagdrömma om vad för personer som gömmer sig bakom de stängda persiennerna och se hur eftermiddagssolen lägger sig som ett dis över gatan. Kanske borde jag jobba med fastigheter i stället? Jag skulle kunna gå så långt till att säga att det börjat utveckla sig till en passion. Det kan också vara att jag är en stalker som gärna kikar in genom folks fönster, eller en kombination av de två.

Bilderna är från ett av mina favoritkvarter i Kapstaden – De Waterkant.

Husen är färgglada och gatorna är lummiga från alla fina träd och buskar som planterats. Det är nästan som en oas mitt i stadsvimlet, och priserna har stigit med populariteten. Om du vill hyra en lägenhet där får du hosta upp med 15.000 ZAR i månaden, vilket är dubbelt så mycket som andra kvarter i Kapstaden.

Jag upptäckte det fina med De Waterkant Village under mina sista veckor i Kapstaden och undrade varför jag inte hade hittat en Gay-BFF som jag sedan hade kunnat flytta in hos i ett turkost, blått eller kanske korallrosa hus. Det är nämligen gay-kvarteret och alldeles runt hörnan ligger den berömda gaybaren Manhattan där eliten hänger om kvällarna. Jag kan inte klandra dem. Det är helt klart stans mysigaste stadsdel, om jag nu måste välja.

Som du ser har de flesta av husen både grind för ytterdörren och galler för fönstren, vilket är på grund av den stora inbrottsrisken i stan. Det förvånade mig dock att flera av dem inte hade galler för fönstren. Kanske har de inbrottslarm eller så finns det vaktpatruller på gatorna.

I hörnan av Waterkant Street och Dixon Street ligger ett litet boutique-hotell där de även driver ett kafé. Vem vill inte sitta och dricka sin morgonkaffe under ett snirkligt träd? Väldigt få personer, skulle jag tro. Klicka HÄR för att läsa om detta mysiga ställe.

Ett par kvarter bort finner man The Grey, ett av många hippa boutiquehotell med små takpooler i Kapstaden. Hur mysig är inte den här lilla kiosken?

Åh vad jag saknar denna backdrop. Så himla mycket. Kapstaden är utan tvekan en av de finaste platserna jag någonsin varit på.

0 kommentarer

  • MarbellaTanten

    Så himla trist med det där att bilder bara försvinner, har hänt mig också från alla mina resor jag gjorde från 2009 … Syrien, Marocco, Hästresa i Bulgaren, Road trips genom Albanien och ja, allt vad det nu var … jag grät floder!
    Det mesta av bilder har jag så klart kvar, men sitta och gå igenom ilägg och miljontals bilder känns inte så där vidare kul :-/

    Men kul att få se lite från dig och Kapstaden, och fortsatta äventyr. 😊

  • christinesstories

    Usch jag lider med dig! Som tur är så har jag de viktigaste bilderna sparade, men kan relatera till det där. Jag tappade bort ett usb-minne i Sydafrika som jag aldrig kommer få igen :/ Kul att du hittat till min lilla blogg! Du är så välkommen så ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.