Vardagslyx

Ramen, vardagskontraster & livets balans

Som sagt så provade vi på att laga den japanska maträtten Ramen igår kväll. Det blev helt okej men vi insåg sedan att det nog skulle ha lagats till lite annorlunda för att ge mer smak till hela rätten, men det smakade ändå helt okej. Även Louise lillasyster Cissi var med som jag är en enda stor frisk fläkt av ungdomsenergi. Jag tycker så mycket om när ens vänners familj liksom flätas in i vänskapsrelationen och just Louise familjemedlemmar är så himla härliga. Jag inser dock att jag börjar komma till åren när jag måste anstränga mig för att förstå alla dessa ord och uttryck som 90-taliserna och Millenisterna använder sig av. Allt går det att göra verb av, tydligen. 

När jag cyklade hem i den bitande februarikylan med små snöflingor som landade på mitt nedkylda ansikte, så insåg jag vad jag behöver för att må bra. Förutom vårväder då vill säga. Balans och kontraster. Jag behöver mina vänner och ett socialt liv för att få energi, men också tid på egen hand för att ladda ny energi. Lugna aftnar blandat med festliga kvällar. Lite familjetid uppblandat med kompistid. Resor att se fram emot men även en fast plats att kalla ”hemma”. Planerade aktiviteter med utrymme för spontanitet. Jag kände mig så uttråkad och likgiltig efter att jag tillbringat för mycket tid ensam i helgen, vilket såklart var en följd av att jag var sjuk och förvandlades till en ofrivillig eremit. Jag i sådant stort behov av att socialisera och umgås med andra minst tre av veckans sju dagar. Annars går jag in i mig själv och går vilse i mina egna tankar. Jag behöver energin från andra. Lite av det ena och lite av det andra. En perfekt mixad påse Gott&Blandat.

Louise har en så himla mysig lägenhet. Älskar att hänga där!

Om en timme ska jag promenera bort mot Nobeltorget för att möta mamma och syrran. Vi ska strosa lite i Folkets Park och fika någonstans. Det är kyligt ute men solen lyser och jag känner mig genuint lycklig och hoppfull för första gången på två veckor. I morgon kanske jag storbölar för att jag glömt köpa mjölk till kaffet men tills dess tänker jag rida på min enhörning över den färgsprakande regnbågen.

Tjohej så länge!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.