Inspiration

Cleaning out my closet 2.0

I eftermiddag var min, ganska nyfunna, vän Kamilla på fikabesök. Att hemmen är varma och mysiga nog för att ens vilja vistas i under vinterhalvåret är helt klart en fördel med att bo i Sverige. Då kan man bjuda hem vänner utan att behöva sitta och frysa eller få astma pga mögel eller fukt. Jag tycker verkligen om Kamilla för hon är så himla genuin och härlig att umgås med. Varje gång vi träffats så känner jag mig full av positiv energi.

Vi började hursomhelst diskutera det här med konsumtion och att vi fyller våra liv med materiella saker som sedan gör oss stressade och överväldigade. Vissa morgnar står jag framför garderoben och nästan sliter mitt hår av ångest för att jag inte har någonting att ha på mig. Trots att jag har kläder som hade kunnat ge en fattig familj en fullständig garderob för fyra säsonger. Kamilla tipsade mig om något som heter ”The Capsule Wardrobe”, vilket innebär att man mer eller mindre rensar garderoben till det absolut nödvändigaste och skapar en bas som gör att allting går att matcha ihop till olika outfits. Du ska ha 33 plagg som används i det vardagliga livet. Till en början ska stilen fastställas. ”Vad är min stil?” Sedan rensas det som inte använts på länge bort och kvar ska allt finnas som du bär nästan varje dag. Några basplagg och i basfärger, sedan lägger du till de färger du trivs med och gillar och slutligen accessoarer.

Här nedan är ett exempel:

Bild från Pinterest

Jag brukar faktiskt vara duktig på att lägga undan vinterplagg och sommarplagg inför varje ny säsong, men däremot så har jag insett att det finns på tok för mycket kläder i mina garderober och även i förråden. Saker jag knappt använder och inte känner mig bekväm i, men ändå envisas jag med att ha dem kvar. För att inte tala om alla miljoner smycken (det skulle inte förvåna mig om det faktiskt är ungefär en miljon) som glöms bort. Jag hittade precis en låda med en massa örhängen som jag helt glömt bort att jag ens äger.

Med Kamillas hjälp så fick jag ner några lådor och min klädstång från vinden så att jag ska kunna hänga grejer mer synligt och så att mina två stackars packade garderober får lite andrum. Det kommer bli lättare att se vad jag har och inte har.

Så morgondagens projekt blir att rensa, sortera och organisera allt jag äger, och se vad jag faktiskt använder och vad som bara ligger och samlar damm. Sedan måste jag se till att sälja av grejer på loppis också, skänka till välgörenhet (om du vet någon organisation där kläderna verkligen går direkt till människor som behöver dem så tas tips tacksamt emot – jag vill inte skänka till några stora organisationer) eller ordna en klädbytardag. Om intresset finns så kan jag återkomma med rapporteringar om hur det lilla projektet fortlöper..?

Nu ska jag strax iväg bort till Louise som ska bjuda mig på middag och vi ska tydligen äta Ramen. Det är första gången hon lagar det så det ska bli spännande.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.