Inspiration,  The Blog

Sustainable writing

Idag är sista dagen på #nouw30daychallenge. Det här var nog första och sista gången jag tog på mig en utmaning där kravet var att blogga varje dag under två av de minst inspirerande månaderna på året. Eller så ser jag till att befinna mig på en varm och inspirerande plats nästa år. Jag har verkligen fått utmana mitt skrivande. Särskilt dagar då jag helst av allt velat dra täcket över huvudet. Jo jag vet att jag bokstavligt talat gjort det. .

Jokes aside. Helt ärligt så har jag börjat hitta tillbaka till mitt ”writing flow”. Någonting jag däremot insett är att jag behöver läsa mer för att utöka mitt ordförråd. Så att börja på någon av de fyra böcker som står och väntar i bokhyllan är nästa månads mål i sikte. Jag behöver dessutom vara mer närvarande i vardagen och lägga tiden vid datorn på vettiga saker, inte flera timmars menlöst surfande. Läsa bloggar som ger mig någonting äkta, inte bara yta. När livet känns lite tråkigt så är det lätt att fylla tomrummen med första bästa grej. Skrolla på Instagram utan att egentligen registrera det jag ser, läsa en blogg som egentligen får mig att känna som att mitt liv är det tråkigaste som finns i stället för en motiverande bok eller titta på YouTube-videor i stället för att pyssla med någonting annat som inte har med sociala medier att göra. Pausa för att kunna ge hundra procent när jag väl behöver, eller vill vara kreativ. Vara i min verklighet i stället för att drömma om andras. Förstår du vad jag menar eller är det bara en massa obegripligt svammel?

På fredag får vi se vem som vann utmaningen och får åka till Pariiii. Om jag ska lägga min gissning någonstans så tror jag att det blir någon av alla de ambitiösa bloggerskorna som gått in för detta till hundra tio procent. Det är inte riktigt mitt mål heller med bloggen, att gasa på med strategiskisser och tidsplaner. Jag vill bara fortsätta tycka om att skriva lika mycket som jag gör just nu för då brukar det bli bra.

Som Justin Bieber sa: ”I want to be sustainable”. Om JB sa det så är det legit.

Fast jag vill såklart också åka till Paris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.