Weekend

I don’t need alcohol to have fun

 

Någonting som jag har dragit ner på senaste tiden är sociala medier och alkohol. Det andra har aldrig varit några problem, men eftersom att jag har läst om att alkohol kan förvärra en depression så har jag reducerat det till nästintill obefintligt. Jag har i och för sig aldrig behövt alkohol för att ha roligt, men i dagens samhälle är det tyvärr en självklar accessoar i sociala sammanhang. Det är mer ifrågasatt att inte dricka än att faktiskt göra det. Om någon inte dricker alkohol på en fest så är personen antingen nykter alkoholist, gravid eller nykterist. Är det inte konstigt? Jag är ju inte mycket bättre för jag dricker också alkohol då och då, men gör det inte för att bli full utan för att det är gott. Efter drygt ett år tillbaka i Sverige (och Danmark) så har jag verkligen sett alkoholkulturen i vårt land med nya ögon. Ungdomar dricker inte för nöjes skull, utan för att bli onyktra. Det är märkligt att dricka ett glas vin till lunchen en tisdag, men fullt accepterat att bli så packad på helgen att man får minnesluckor och spyr i en buske. 

 

Hursomhelst. I lördags kväll bjöd Lucie och hennes två franska vänner med mig ut för en drink med dem. Jag har inte gått ut så mycket senaste tiden för jag har tyckt att det är jobbigt med mycket folk, men jag hade en så himla trevlig kväll. Vi träffades först på Tempo och sedan gick vi till Grand. Det fick bli en Martini Bianco för min del, bara för att det är så himla gott. Aurélien fick ett isberg med sin drink, som ni ser. Det var en lugn kväll och jag var hemma strax efter midnatt, men det var så trevligt att komma ut lite. Jag dansade till och med på det lilla dansgolvet. Jag vet inte om det var de härliga 70-talslåtarna som gjorde det eller sällskapet, men det kändes så naturligt. Jag behövde inte vara berusad för att ha roligt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.