C'est la vie

Hur kokar man ett ägg?

IMG_3202 IMG_3201

Helgfrukostar måste vara bland det bästa som finns. Att ordna det lite sådär extra lyxigt med färskpressad juice, pannkakor och hembakt bröd. Min favorit då är att se ett avsnitt av en serie, läsa eller prata i telefon med en kompis. Myzzz. Förresten så hade jag en diskussion med min kompis Anna när hon var här och hälsade på i juli. Hon skulle koka ägg åt oss och jag sa då att jag ville ha mitt på 6 minuter. När vi ska äta så är det alldeles löskokt och jag undrar då om det verkligen kokades i 6 minuter för det verkade knappt ha kokats mer än fyra minuter, varpå hon svarar att ”ja, ditt var i 6 minuter” (bare with me here, det finns en poäng). Det visar sig då att hon menar att man ska koka upp vattnet och sedan lägga i ägget, medan jag kokar upp vattnet med ägget i, vilket skulle innebära att mitt ägg hade behövt ligga i typ 8 minuter. Vi diskuterade detta i en halv evighet för jag har då aldrig hört talas om att man ska lägga i ägget när vattnet redan kokar, och det var inte förrän jag visade henne en massa sidor där det står hur man kokar ägg som hon gav med sig. Alla vet att ett hårdkokt ägg kokas i 7-8 minuter!

”Hmm, okay you may have a point but that’s how we do it. My sister and my boyfriend do the same!”. Hahaha! Jag tror att hon och hennes familj hittat på det där själva. Någon annan som gör så? Jag har då aldrig hört talas om det tidigare. Det kan ju omöjligt vara en kulturell grej för tyskar verkar ha koll på saker och ting. Äggkokande är universellt. Ungefär som kärlek.

Mycket äggsnack här men jag kände att jag behövde få vädra denna fråga. Så mycket förvirring kring denna äggspiracy!
Det är fint väder ute idag så jag tänkte gå ut och njuta av dagen. Cykla någonstans och dricka kaffe. Inte cykla medan jag dricker kaffe såklart, men ni fattar vad jag menar. Caféhäng och bokläsning för det senare blev det inte så mycket av igår (det gjorde iofs inte för jag hade en riktigt trevlig lördag, kan berätta mer om den sen). Ha en riktigt grym söndag! Puss!!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.