C'est la vie

Hot & Cold

Nu är det hett i Malmö och varken min hjärna eller kropp är van vid dessa höga temperaturer. Jag försöker få i mig mycket vätska men bli ändå alldeles matt. Kör på Resorb vid behov och håller mig i skuggan. Det märks ändå att jag inte riktigt är med i svängarna. Igår glömde jag min kompis Julias födelsedag. Det är tur att hon själv inte tänkte på att jag glömt gratulera henne förrän jag ringde idag. Sedan har jag blivit väldigt bra på att glömma bort vad jag gjort för planer och sedan dubbelboka.

De senaste dagarna har dessutom varit väldigt intensiva, och sociala. Igår kväll började jag känna av den där tröttheten jag brukar slås av när jag umgåtts för mycket med människor flera dagar i sträck. För lite sömn och dagar då jag flängt fram och tillbaka hjälper inte direkt. Då hänger jag inte med i jargongen, skrattar på fel ställen för att jag inte uppfattat skämtet och duckar för andras frågor. Egentligen hade jag tänkt träffa Daniela och David för picknick ikväll, det är den senares födelsedag, men jag känner mig helt mosig i huvudet och vill bara vara för mig själv. Så får det bli. Nu ska jag ta en promenad bort till Willy’s och handla mat. Det ska bli skönt att få lite svalka där inne. Jag kanske hänger vid mjölkkylen tills de stänger. När det var värmebölja under åren i Paris så brukade jag gå till mataffären bara för att få kyla ner mig. Inte trodde jag att jag en dag skulle behöva göra samma sak i Sverige.

Jag vill bara tillbringa resten av veckan i skuggan av lummiga träd, bada i havet, dricka islatte och läsa deckarboken jag lånade på biblioteket för en vecka sedan men bara hunnit läsa tio sidor ur.

Jag klippte av mina jeans från Filippa K för jag tröttnade på längden. Nu finns det ingen mening att dra fram dem ur garderoben.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.