C'est la vie,  Home Sweet Home

Honey, I’m home

IMG_2053

Hej hej hallå! Som Timbuktu inleder en av mina ledmotiv i livet, vilket passar bra när jag rapporterar live från Malmö. Jag anlände trött men nöjd igår omkring lunchtid, mötte min hyresgäst i lägenheten och fick således tillbaka mina nycklar till mitt hem. Borta bra men hemma bäst har aldrig känt så rätt att säga. Efter sex månader då jag antingen bott ihop med andra eller i en resväska så känner jag en lättnad över att få mitt eget lilla tillhåll igen. Få landa och vara någonstans där det är mitt och bara mitt. Jag har fått så mycket perspektiv på det här med boende och är så tacksam för att jag kommer från ett land där vi har så hög standard på allt. Bara det att vi faktiskt har ELEMENT, eller ugnar, badrum utan en massa mögel, tre-glasade fönster. Etcetera.

Hursomhelst. Min hyresgäst hade tyvärr inte städat särskilt bra vilket jag blev irriterad över men sedan påminde jag mig själv om att vi svenskar faktiskt är ganska nitiska när det gäller städning och att de inte alltid har samma syn på det i andra länder. Så jag skrev till honom att det var lite för många grejer som hade missats (som till exempel en massa hår i duschavloppet – uäck!) och han bad om en chans att rätta till det. Sagt och gjort. Han gjorde en andra städrunda och då blev det bättre. Jag sov dock hos syrran för jag orkade inte ta ner min bäddmadrass igår kväll.

Förresten. Det har ju hunnit bli alldeles grönt och blommigt medan jag var i Frankrike. Så himla fint! Såhär ser det ut från mitt köksfönster.

IMG_2051

 

Jag fick en fin välkommen hem-present av mamma också. Hon hade hittat assietter och en sockerskål från Rörstrand på loppis. 40 riksdaler styck. Kan ni fatta vad billigt!? Bara tallrikarna kostar omkring 200 kronor styck i nypris.

IMG_2055

 

Jag har varit lite segstartad idag så tyvärr har jag inte fått så mycket gjort här hemma, men jag prioriterade i stället att till exempel ordna med lite administrativa saker, sitta lite i solen medan jag åt en kebab och ringa farfar så att han vet att jag tänker på honom. Han har flyttat till ett ålderdomshem i Visby där min farbror med familj bor. ”Hej lilla gumman, vad roligt att du ringer!”, sa han glatt men jag hörde hur trött han var, och dessutom hade han ramlat illa för någon vecka sedan. Fina farfar. Efter att farmor dog så har han alltid funnits där för sina barnbarn. Jag skulle så gärna vilja åka till Gotland i sommar så jag får hälsa på både honom och mina övriga familjemedlemmar. Jag har inte varit där sedan jag var 12 år gammal, så alltså på 20 år! Vad säger du systra mi, ska vi ta en sväng dit snart? <3

Nej nu måste jag upp på vinden och hämta ner den där madrassen. Sen ska jag försöka få tag på en kompis med bil så att jag kan få över resten av mina grejer från syrrans lägenhet.

0 kommentarer

  • Magdalena

    Alltså, wow, vad grönt! Kanske man borde flytta till Malmö, här i Vasa där jag bor är våren väldigt sen i år, minusgrader på nätterna och igår kom de t.o.m. snö!

  • teruko

    Vilken underbar utsikt du har från ditt fönster! Och ja, hälsa på din farfar, det kommer du inte ångra. Uteblivna besök kan däremot kännas tunga så småningom. Var nöjd med den fantastiska grönskan också. Här kom snöflingor (!) idag :-/

  • christinestories

    Ja det är en av anledningarna till att jag tycker om min lägenhet 😊 Det kan jag tänka mig. Får försöka ta mig dit i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.