C'est la vie

Hey brother! There’s an endless road to rediscover.

Screenshot_20170627-151404

Idag fyller min storebror Johan år. Här är vi på påskafton förra året, alltså 2016. Jag i Spiderman-brillor och han i gula brillor, varav båda tillhör min 5-åriga brorson, hehe.

Jag har inte skrivit så mycket om min bror inser jag nu. Kanske för att vi dessvärre inte umgås lika mycket som jag och min syster gör. Vi lever helt olika liv. Han har familj, hus och ungar medan jag lever singelliv och lägger min tid och mina pengar på helt andra saker. Det är bara tre år mellan mig och min bror, han är 36 år och jag fyller 33 år i november. När vi var små så retade han mig heeela tiden och jag fick aldrig vara med honom och hans kompisar. Jag var alltid så liten, tyckte han då. Fast vi lekte ändå mycket med varandra hemma. Med hans bilar, He-Man (minns ni den snubben?), dinosaurier med gubbar och sedan klippte han av håret på min docka, och en Barbie som sedan fick heta Marie Fredriksson. Det där sista brukar vi fortfarande skratta åt för jag minns att jag blev så himla arg när jag upptäckte att min älskade docka hade blivit snaggad.

När vi kom upp i tonåren så minns jag att han hade så många vänner och innan jag började gymnasiet var jag ganska blyg och lite mesig. När jag kom hem och grät för att någon varit dum i skolan så sa han alltid ”säg till mig om någon är taskig mot dig så ska jag och [random person av hans killkompisar] skälla ut honom/henne”. Både han och hans kompisar var ganska beskyddande. Han var dessutom jättebra på att härma Papi Raul, gjorde mig alltid sällskap när Arkiv X gick på TV för att jag inte vågade se på det ensam, byggde enorma kojor i vardagsrummet och lärde mig att fiska.

Nu är vi vuxna på riktigt och jag började fundera över vad jag faktiskt lärt mig från honom. Jag har fått höra från andra att jag är bra på att ”inte ta någon skit”, och det tror jag fått från min bror. Dessutom är jag så imponerad över att han lyckats jobba sig upp från att ha varit en vanlig timanställd till en ganska högt uppsatt tjänst. Sedan så kan han bygga vad som helst om han bara har lite spik, hammare, plankor och ett vattenpass. Det där senare tror jag att min lilla brorson är extra stolt över – att hans pappa kan bygga lekstugor och en säng som ser ut som en brandbil.

Grattis min kära bror på födelsedagen. Jag är stolt över att vara din syster! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.