Beauty

Caudalie Bodylotion & Facial Peeling

IMG_2502 IMG_2499

Jag har alltid älskat alla dessa produkter för kroppen och ansiktet. Jag köper väldigt sällan smink men krämer, peeling och annat jox för kropp och ansikte älskar jag. Egentligen har jag alltid köpt lite dyrare produkter, åtminstone sedan jag kom upp i tonåren och insåg att det lönar sig att hitta de där produkterna som får huden och hyn att må bra. Mina all time favourites har alltid varit Clinique och Lancôme (köper dem alltid på tax-free), men efter att ha bott i Frankrike i några år så började jag även använda Vichy, Avène och La Roche-Posay. Alla de tre har produkter som passar för känslig hy. Jag har aldrig haft problem med akne men mitt ansikte reagerar ibland negativt vid väderväxlingar, stress och miljöomställningar, så jag behöver milda produkter för ansiktet. Eftersom att jag även är känslig för starka dofter så är jag ganska kräsen med vad jag kletar in kroppen med.

Ett märke jag inte hade provat ännu, men hört väldigt gott om, var Caudalie. När jag var i Nice förra året köpte jag deras Soin Corps Nourrissant i reseförpackning och jag tyckte om den så mycket att jag var tvungen att köpa med mig en stor förpackning innan jag åkte hem från Paris i maj. Dessutom så chansade jag på en peelingkräm för ansiktet – Crème Expoliante Désincrustante. Jag stod på ett söndagsöppet pharmacie vid Nation och stress-shoppade medan Andrew satt på ett brasserie och väntade på mig. Typiskt mig att vänta med allt till sista sekunden. Hehe.

Det visade sig i alla fall vara en riktigt bra chansning för den är riktigt bra. Nu under sommaren märker jag att jag får en mycket jämnare och finare grundfärg i ansiktet av solen när jag kör peeling två gånger i veckan. Den senare säljs faktiskt på Åhléns men den är mer än dubbelt så dyr (jag betalade 15 euro för peelingen medan den på Åhléns kostar 350 kr [!!]) så om du har vägarna förbi ett apotek i Frankrike så kan jag verkligen rekommendera att köpa dessa två produkter. De är dryga, doftar gott och fungerar perfekt på en något känslig normal/blandad hy.

Sådär ja, ett gratis skönhetstips en vanlig tisdag. De rien mes amis!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.