C'est la vie,  Weekend

Have I told you lately

De senaste fyra bilderna tagna med mobilen:

Dumplingfest i lördags tillsammans med ett härligt gäng. Lite lyxigt att få detta lagat av två experter från Kina. Vi fick lov att assistera men Dawei som var Head of Deg-kavling, var inte så öppen för att låta andra förstöra hans utkavlande av dumplingdegen. Å andra sidan tror jag inte att någon av de andra amatörerna hade gjort ett lika bra jobb. Jag måste säga att det gav mersmak och att jag gärna hade velat gå en matlagningskurs någon gång i livet. Någon som testat det?

Fika hann jag också med. I november måste man ta sig ut en stund varje dag för att inte bli deppig och då är det trevligt att till exempel dricka kaffe och smaska på kakor i värmen på ett gemytligt kafé medan vinden viner utanför. Min fika-kompis tyckte att nya mössan som jag fick av syrran i födelsedagspresent passade bra på ugglan. Ser det inte lite gulligt ut?

Vädret har varit lite fram och tillbaka, och upp och ner senaste veckan. I helgen drog jag på mig vinterjackan som fick mig att svettas så fort jag kom inomhus. Jag är dock väldigt nöjd med den här dunjackan från The North Face. Den är ganska tunn och lätt men värmer trots det bra. Den passar dock inte riktigt nu när det nästan är 10 grader ute så jag växlar med min plommonlila ullkappa som jag fyndade på rea i somras.

Idag sov jag på tok för länge och när klockan hade slagit över till eftermiddag promenerade jag bort till Nostra för en Egg Florentine med deras goda varmrökta lax. Mmm… gott! Jag har suttit här ganska länge nu och fått i mig två koppar kaffe. Jag tänkte kolla in en bokaffär och sedan snabbt gå inom Lagerhaus innan jag beger mig hemåt. Om jag orkar hänga jag nog på Anneli och Erik till Moriskan ikväll där de har någon slags comedy night. Det lät kul men jag skulle även behöva ta tid till att fixa lite hemma. Just nu har jag verkligen brist på energi och lust till att göra tråkiga saker som städning eller avverkande av diskberg. Helst av allt vill jag bara sova halva dagen och titta på hela tredje säsongen av The Crown i ett svep.

0 kommentarer

  • teruko

    Nu påminde du mig om ett minne… I slutet av 90-talet var vi kontaktfamilj för en kinesisk student, som pluggade vid universitetet i Linköping. Efter examen flyttade han hem till Beijing (och gjorde en strålande karriär 😊 ) 2003 hälsade vi på honom och fick äta dumplings som hans mamma och jag (!) tillverkade i föräldrarnas kök. Ett mycket enkelt sådant med typ noll belysning. Min mans videokameralampa fick fixa den saken…. Till förrätt åt jag ett grönt ägg, som legat nedgrävt i svavelhaltig jord en evighet. Det innebar ett förlängt liv, sas det. 😉 Kul minne hur som helst!

  • christinesstories

    Vad roligt! Vilken upplevelse 😊 Resande ger verkligen perspektiv och spännande historier att berätta. Jag kan tänka mig att dina barn och barnbarn tycker om att höra er berätta om allt nu upplevt? Det tyckte i alla fall jag om att höra fråb mina föräldrar och farföräldrar när jag var yngre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.