Good morning Vietnam

Hej från Hanoi! Jag vaknade för en timme sedan ungefär och nu är klockan kvart i elva lokal tid. Det blir sex timmar tidigare än jag är van vid, men än så länge känner jag inte av någon sådan där hemsk jetlag som jag hört talas om. Det kan vara för att jag var som en zombie igår i stället efter bara ett par timmars sömn (om ens det) under resan hit, och sen la mig klockan elva. Efter middagen kröp vi upp i den stora dubbelsängen, såg vi två avsnitt av en serie, sen tog jag en halv sömntablett och sov genom nästan hela natten. Jag vaknade en gång för att gå på toa och en gång för att stoppa in öronproppar pga tuppar som gal, men förutom det sov jag riktigt bra i ungefär 9,5 timme. Jag vet inte vad det är men jag får alltid en så bra sömn när jag sover ihop med syrran. Jag hörde Julias klocka ringa men sedan märkte jag inte ens när hon gick.

Hon hyr en liten studio av en vietnamesisk familj. Mamman verkar vara en sådan där typisk omtänksam mamma som kom med soppa när hon var sjuk. Hur gullig som helst. Det är svinkallt inomhus här (på dagen är det mellan 17-21 grader just nu, men på natten är det endast omkring 10 grader och då blir det ungefär samma temperatur inomhus), så jag är glad att jag tog med mig varmare strumpor, en stickad tröja och mina fårskinnstofflor att ha på mig inomhus.

Ena sidan av studion. På andra sidan är en liten köksdel, ett matbord och toaletten. Och ja, det är en liten bit lussebulle bredvid min dator. Var hungrig när jag vaknade och mamma hade skickat med en påse från Pressbyrån. Hehe.

Det är en gård utanför med palmer (<3 <3 <3) och exotiska fåglar som sjunger.

Så fint!

Min syster är på jobbet så jag får tillbringa dagen på egen hand. Det enda jag oroar mig för lite är att korsa gatan. Det verkar lite klurigt. Jag ska berätta mer om resan och gårdagskvällen, men nu måste jag bege mig ut och hitta föda. Efter tips från syrran så tänkte jag prova ett ställe som heter Hanoi Social Club där de tydligen har riktigt bra frukost. Även om vietnameserna äter nudlar till frukost så tror jag inte att jag tar till mig just den kulturella delen under denna resan. Jag vill ha ägg och bacon, typ. Det är sol och ca 19 grader ute. Det finns inte mycket att klaga på just nu. Internet är dessutom helst outstanding, men så är jag ju i Asien också. Inte direkt som i Sydafrika där det tog en timme att ladda upp en enda bild på typ 2MB.

Nu får ni läsa detta tidig morgon hos er. Det blir väl bra? Jag skriver mer senare men nu måste jag ut och utforska Hanoi. Hoppas att du får riktigt härlig dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen