Hanoi,  Travels,  Vietnam

Hanoi Train Street

En populär turistattraktion i Hanoi är tågspåret som går rakt genom ett bostadsområde i sydvästra delen av stadskärnan, även kallat Hanoi Train Street. Två gånger om dagen – omkring klockan tre på eftermiddagen och tio på kvällen – passerar godståg längs med husväggar som ligger placerade en dryg meter från spåret. Vi befann oss i norra delen av spåret lite efter klockan fyra så med andra ord strosade vi bekymmersfritt på rälsen utan att behöva oroa oss för att bli påkörda av ett tåg. Samtidigt så hade det såklart varit kul att uppleva det från säkert avstånd.

Även om det här är en sådan där typisk sevärdhet som lockar den typiska sociala medier-turisten (kolla upp Hanoi Train Street på Instagram så kommer du se vad jag menar), så var det inte direkt smockat med människor. Efter mitt första besök till Bo-Kaap i Kapstaden så blev jag positivt överraskad av att vi kunde uppleva Hanoi Train Street utan att trängas med femtioelva turister med enorma systemkameror. För sådana är ju såklart inte vi.

 
 

 

På tal om train watching så finns det en bar precis där till vänster där man sitter endast ett fåtal meter från tåget som skenar förbi. Tyvärr hann vi aldrig gå dit under de dagar jag besökte Hanoi. Detta är i norra änden av rälsen.

Här ser du en Google-karta med geolokaliseringen.

 

 

Det går utan problem att promenera till punkt B men taxi är billigt och smidigt om man vill ta sig dit snabbt.

 

 

 

Jag tycker verkligen om den här bilden på min syster. Den var faktiskt lite smått arrangerad men samtidigt fick jag verkligen till en cool vinkel. Jag har märkt att ju mer jag fotograferar desto mer ser jag olika fotomöjligheter på förhand. Ibland får jag till det jag har tänkt ut i huvudet, andra gånger blir det inte alls så men ändå bra och andra gånger blir det inte alls särskilt bra.

 
 

Det bor massor med människor här som ni kan se. Någonting som slog mig är dessutom hur stor del av dagen de är ute, och hur öppna deras hem är. När man går förbi folks lägenheter och hus så är ytterdörrarna ofta på vid gavel och kök eller vardagsrum öppet för allmän beskådan. Där inne satt de och åt lunch, lagade mat eller tittade på TV. Här i Sverige skulle vi aldrig drömma om att lämna våra ytterdörrar öppna ens för en minut. Är det inte underbart med alla dessa kulturella skillnader? Jag älskar det.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.