Weekend

Snapshots from this past weekend

Helgens bilder är något försenade men här kommer de.

Det började med afterwork tillsammans med de här två. Här skrattar troligtvis Henry åt någonting roligt jag säger. Vi gick till Moriskan där de har afterwork varje fredagskväll och bjuder på vegetarisk buffé mot att man köper något att dricka. Det är inte direkt supermättande mat, men alltid väldigt gott och smakrikt. Perfekt som en ”apéro”, som fransmännen säger.

Min syster aka bästa vän <3

Kolla ba’ så vacker!

Efter det tog jag tåget över till Köpenhamn. Min syster pluggar där så jag kunde låna hennes pendlarkort eftersom att hon inte behövde det över helgen. Jag gick av på Nørreport och promenerade sedan över en bro bort till Nørrebro. Efter att jag jobbade där i 1,5 år så hittar jag ganska bra.

Louise och hennes kompisar Katarina och Peder satt på Gran Torino så jag gjorde dem sällskap. När vi ätit oss mätta på pizza och blivit lite lulliga på rödvin så gick vi lite längre norrut till en pub. Jag beställde in en G&T som verkligen bara var gin och tonic. Bartendern var svensk och troligtvis från sydöstra Skåne eller Blekinge. ”Vill ni ha Hendricks?? Det smakar jö bara göööka…”, sa han och hade varken lime eller citron, och heller ingen is. Och ingen gurka.

Vi blev erbjudna sovplatser i Köpenhamn men jag kände att det var skönare att komma hem och sova i min egen säng, så strax efter klockan två tog jag och Louise tåget tillbaka till Malmö. Jag hade sådant flyt och hann med min sista buss hem som gick fem minuter efter att vi kommit fram till Triangelns station. En stund efter klockan tre på morgonen kröp jag ner under täcket, glad och nöjd över en riktigt trevlig kväll.

Ser det inte lite ut som Paris på det här fotot förresten?

I lördags var jag riktigt trött. Att blanda vitt och rött vin med starksprit var kanske ingen hit. Efter en lördag i lathetens tecken, handlade jag ingredienser till att laga risotto för första gången i mitt liv. Förutom att matlagningsvin verkligen inte är lika gott som riktigt vin så blev det riktigt lyckat. Jag lagade det med inspiration från detta receptet men adderade sojabönor och bytte ut schalottenlöken mot purjolök. Dessutom tog jag lite mindre buljong.

Sedan såg jag en BBC-dokumentär om djurlivet i Kapprovinsen i Sydafrika. Jag älskar verkligen naturdokumentärer och tittade alltid på Mitt i naturen när jag var liten. Någon annan som minns det där mäktiga introt med fjärilen?

På söndagen vaknade jag ganska tidigt och bjöd sedan över mina grannar på rester av risotton till lunch. Planen var att baka bröd, men efter att ha upptäckt hur härligt väder det var ute bestämde vi oss för att cykla ner till Västra Hamnen i stället.

Vi köpte varsin glass från Bar Italia och satte oss vid vattnet.

En riktigt bra helg måste jag säga! Det är just såhär jag trivs med livet. Tyvärr innebär även allt detta carpe diem att jag skjutit alla måsten framåt i tiden. Papperna jag skulle sortera ligger i kaosartade högar, sparkontot får snart agera inkomstkälla, sängkläderna börjar lukta unket och alla skåp eller lådor i lägenheten behöver rensas. Så den här veckan får det bli ordning på torpet med hemlagat, städning och jobb varvat med sömn.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.