Health & Fitness

Utländska apotek

Det finns vissa butiker jag älskar att besöka när jag reser. En sådan butik är Boots i England. När jag såg att de hade en Boots-butik på Gatwick så ägnade jag den timmeslånga mellanlandningen med att botanisera bland hyllorna. Det finns så mycket roligt – och billigt! – i den butiken. Jag blev dessutom väldigt glad av att hitta Nak’d bars, som jag blev totalt beroende av nere i Kapstaden. Mycket därnere importeras från England, vilket säkert beror på att Sydafrika är en fd brittisk koloni och medlem i The Commonwealth (för den som är historienörd så går det att läsa om här). Dessutom köpte jag med mig ögonbrynsfärgning från ett märke som jag också saknar sedan min tid i Sydafrika. Jag brukade köpa DyBrow från Eyelure på Clicks, och det är verkligen ett så himla bra märke.

Clicks är Sydafrikas motsvarighet till Boots och där kunde man köpa alltifrån medicin och hudvård till snacks, vatten och billiga hushållsprylar. Varför har inte vi någon liknande motsvarighet i Sverige?

Ett annat tips är att köpa Berocca i tablettform. Jag tycker att det är mycket smidigare än brustabletter (och för en person med återkommande magkatarr är det skönare att svälja tabletter än dricka surt vitaminbrus) och dessa har jag endast hittat på apotek i England eller Frankrike. Så det köper jag alltid med mig på apoteken där borta.

Idag har jag tagit ledigt och det visade sig vara en perfekt dag för det. Sol och vårvärme på en måndag är inte fy skam. Jag har precis färgat ögonbrynen och ska nu iväg för ett träningspass på gymmet. Det var ett bra tag sedan jag var där och får lite ångest för varje dag som jag betalar för det där förbannade månadskortet utan att utnyttja det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.