Things I like,  Vardagslyx

In case of emergency

Jag undrar om inte onsdag är den nya måndag? Så kändes det i alla fall idag. När jag vaknade i morse var jag så trött att jag i fem minuter övervägde att sjukanmäla mig till jobbet. ”Har jag inte lite feber trots allt?”, sa jag högt för mig själv i ett försök att rättfärdiga min bristande arbetsmoral. Sedan insåg jag att jag är vuxen och faktiskt inte kan stanna hemma från jobbet bara för att jag gått och lagt mig för sent kvällen innan.

På grund av den segstartade morgonen fick jag bråttom iväg till bussen, så jag bredde en macka som jag slängde ner i väskan ihop med en yogurt som jag aldrig hann äta. Sedan gick liksom dagen lite utför allteftersom. När jag fem minuter i två stämplade ut och gick ut i den friska luften så drog jag ett djupt andetag av lättnad och bestämde mig för att aldrig mer vikariera på den skolan. Vissa vikariat gör bara att jag går därifrån med ont i magen. I morgon och på fredag jobbar jag på den skolan jag trivs bäst på.

När jag kom hem gjorde jag en avokadomacka och en kaffe. ”Ingen fika utan kaka”, konstaterade jag och tog fram en vaniljmacaron från frysen. Lite lyx såhär mitt i veckan och efter en jobbig arbetsdag är nödvändigt för att hålla livslusten vid liv. Nu ska jag tillbringa närmaste timmen framför Netflix för att samla krafter till att dammsuga, diska och byta lakan.

När min kompis Precious kom på besök från Paris så anlände hon bärandes på gåvor, som du kanske minns från det här inlägget? Hon hade dessutom köpt en låda med macarons från Ladurée till sig själv och av dem fick jag en extra av dessa franska bakverk i form av ett rosa hjärta. Den åt jag upp ganska direkt men ur min låda från Jean-Paul Hévin så stoppade jag in tre stycken i frysen för att kunna plocka fram vid en nödsituation. Som idag då, till exempel.

//I’ll give it another go with these English translations. It takes a lot of time and since I haven’t really gotten any complaints about only writing in Swedish I stopped doing it, but I also know that there are those who would like to read the blog in English. So I’ll do a short version and we will see how many posts I’ll translate before I get lazy again.

I’ve been so tired today and really had to use all of my self discipline not to call in sick when I woke up this morning. On top of that, I had quite a difficult day at work. When I finally finished working at 2pm and stepped out in the fresh air, I felt so relieved that I took a deep breath just to enjoy the freedom.

Today was one of those days when I needed something extra sweet and luxurious so when I came home to my flat I made myself an avocado sandwich (working as a teacher means eating lunch very early and therefor I really need those afternoon snacks), a cup of coffee and a vanilla flavoured French macaron. When one of my Paris friends visited in February, she brought me French cookies aka macarons – here’s a post about that! I saved three of them and put them in the freezer so that I could take them out in case of emergency. Besides. You need a bit of that extra motivational everyday luxury on a tired and stressful Wednesday.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.