En flygresa österut och första kvällen i Hanoi

Jag tänkte att jag ska berätta lite om resan hit och min första kväll i Hanoi. Jag flög med Turkish Airlines, vilket jag även gjorde på vägen ner till Kapstaden. Efter att ha rest med Emirates känner jag tyvärr inte att Turkish Airlines är en favorit. Det är inget fel alls med servicen eller personalens bemötande, men utrymmet i ekonomi är nästintill obefintligt i jämförelse. Man sitter som en packad sill och det var i princip omöjligt att få någon sömn. Jag tror att jag sov en timme totalt, i omgångar.

Filmutbudet var även det en besvikelse. Mest gamla filmer, eller dåliga sådana. Jag tittade i alla fall på Hidden Figures som jag verkligen gillade. En film man mår bra av att se.

Mellanlandning i Istanbul och Ataturk Airport. Inte min favorit heller, och jag fick inte WIFI:t att funka. Hela flygplatsen känns som en enda stor omysig galleria med cafékedjor och butiker. 3,5 tim där mitt i natten kändes som ett dygn. Sen 9 timmars flygresa utan sömn.


När vi började närma oss Vietnam såg det ut såhär utanför fönstret. Vackert eller vad?


Precis innan landning. Kanske risfält?

Solen går ner ganska tidigt här nu på vintern. Den här tog jag medan jag väntade på min resväska i bagagehallen. Det var så vackert och går nästan inte att förmedla i ett foto.

Solen var som ett orange eldklot, men det gick typ inte fota. Måste kanske ha kameran i RAW-mode? Hursomhelst tog jag härefter en taxi hem till syrran. Det är ganska billigt med taxi här men det finns även något som heter Grab, vilket är ungefär som Uber.

Syrran mötte mig utanför henne och så gick vi in för att lämna alla grejer. Efter en kort stund hemma så plockade vi upp henne kollega Mia, som bor i samma hus men våningen under, och tog en Grab till ett supertrevligt ställe för att äta middag. Jag åt något klassiskt vietnamesiskt med nudlar och soppa, men glömde fota. Gott var det i alla fall.

Här är Mia, som jag hoppas är okej med att synas på bloggen. Till höger är min gulliga, älskade syster <3

Kolla så mysigt!

När vi var mätta och belåtna traskade vi bort till vägen och beställde en bil hem. Två skandinaver i svarta kläder. What else?

0 reaktioner på ”En flygresa österut och första kvällen i Hanoi”

  1. Härligt att få följa din resa här! Ser så lockande ut. (jag ska ”upprepa” din flight till Istanbul i april för mellanlandning där på vägen till Sicilien…) Önskar dig verkligen en fin upplevelse under din resa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen