The Hanoi Social Club

Igår åt jag brunch på det här gulliga stället som heter The Hanoi Social Club och ligger väster om sjön Hoàn Kiếm Lake. Det var som en liten djungelterass mitt i smeten. Väldigt mysigt och bra service. Idag har jag ätit frukost på ett annat kafé. En stor smoothie, en cappuccino och en avocado toast kommer kosta mig 220 000 dong, vilket är cirka 80 svenska riksdaler. Helt okej pris. Det kan tilläggas att det då är dyrt i Vietnam-mått.

Här ligger det:

Idag flyger vi söderut. Planet åker mot Phu Quoc kvart i fyra så vi ska åka mot flygplatsen vid halv två, bara för att vara på den säkra sidan. Det vore segt att missa flyget. Tänk att om några timmar landar vi i något slags paradis. Jag längtar efter att doppa fötterna i ljummet vatten, strosa runt på marknader och gå klädd i sandaler och bikini i fem dagar. Ibland måste jag påminna mig själv om exakt hur lyckligt lottad jag är. Inte alla har det så bra som jag och ni ska veta att jag är otroligt tacksam för att jag har möjligheten att resa på det här viset och se så mycket av världen. Visst att jag jobbat för att komma dit jag är, och gjort dessa val men jag är också enormt priviligerad. Det vet jag om.

Nu måste jag bege mig hemåt snart. Jag hinner inte så mycket idag men jag försöker att ta allt med ro för att komma i fas igen. De senaste veckorna har jag känt av den där inre stressen – med de där typiska symptomen jag hade i våras som minnesrubbningar, koncentrationssvårigheter, oro och ångest – så jag ser denna resan som en chans att verkligen koppla av och komma hem med ny energi. När vi kommer tillbaka i nästa vecka har jag tid att utforska Hanoi mer. Då vill jag passa på att köpa lite fina saker att ta med hem. Det finns så mycket fint här och allt är billigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen