C'est la vie

Good enough

Normalt sett får de inte rita på tavlan, men det finns vissa undantagstillstånd jag ibland tillämpar.

Veckan har varit ganska bra, men jag har inte haft så mycket lust till att skriva här på bloggen. Jobbet tar mycket tid och energi och det som blivit över har jag använt till att umgås med vänner. Nu känner jag i alla fall att jag börjar komma in i min arbetsroll vilket ger både ett mentalt lugn och bättre självförtroende. Ibland glömmer jag att alla nya förändringar har en övergångsperiod och att jag måste ha tålamod med att acceptansen inte sker över en natt. Det är samma sak som när jag flyttade utomlands, eller hem till Sverige igen. Det är bara att jag har så förbannat dåligt tålamod att jag alltid måste skynda på alla processer inte bara kan låta dem ta sin tid. Jag måste jobba på det där.

Dessa dagar har jag fått höra så fina ord om det jag gör i jobbet från kollegor, föräldrar och elever. För en gångs skull kan jag ta till mig positiv feedback och klappa mig själv på axeln. Känna stolthet och tänka att det jag gör är ”good enough”. Den lilla självkritiks-djävulen alltid sitter på den andra axeln och försöker få mig att tvivla på mina förmågor, men jag märker att jag inte lyssnar på den lika ofta nu som jag gjorde för ett drygt år sedan. Just nu känner jag mig stark mentalt och tacksam över mycket. Jag är glad för att jag har en bra relation med de som står mig nära, för att jag känner mig trygg ekonomiskt, för att jag har ett jobb att gå till och att jag klarar av att arbeta heltid, för att jag är frisk från depressionen, för att jag har två resor att se fram emot i höst.

Jag vaknade tidigt idag (såklart är det alltid så på helgen) och kunde inte somna om. Efter att ha legat i sängen ett tag, bara för att jag kan, så gick jag upp och gjorde frukost. Nu ska jag göra en kaffe och klä på mig. Jag måste till Åhléns och lämna tillbaka en lampa och även försöka hitta en present för jag ska på inflyttningsfest ikväll. Det ska tydligt blåsa upp ordentligt i eftermiddag så jag vill hinna tillbaka hem innan dess.

Hur har din vecka varit?

0 kommentarer

  • teruko

    Så härligt att dina elever visar sin uppskattning så här! Det finns inget som gör en lika glad på jobbet. 😊
    Jag, som numera skulle kunna sova hur länge som helst på morgnarna, vaknar nästan alltid före sex. Extra onödigt eftersom jag dessutom är kvällsmänniska och aldrig somnar före midnatt… Resultat: på tok för lite sömn.
    PS! Härligt att du ska till Paris igen ( och Berlin!). Bersrd dig dock på att en stor del av Paris är som en stor byggarbetsplats. Har aldrig tidigare sett så många renoveringar, byggnationer, uppgrävda ytor etc. men, det är ju underbart ändå! 😉

  • christinesstories

    Det är det verkligen! Ja är det inte typiskt att man alltid vaknar tidigt när man faktiskt får lov att sova ut. Så är det för mig med! Ibland är det däremot skönt att komma upp tidigt 😊 Oj det säger du? Jag antar att det är tack vare högkonjunkturen. Jag ska till Tyskland, men inte till Berlin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.