Yogurt-dröm

Jag drömde om yogurt i natt. Krämig, mjuk och smakfull yogurt. Det måste vara det jag saknar mest från Frankrike för den är verkligen inte lika smarrig här i Sverige. Nu är du säkert riktigt nyfiken på att veta vad det var för dröm. Det är klart att jag ska berätta det. Vi vet ju alla hur intressant det är att höra om andras drömmar? Eller hur?! I drömmen (hög SEO-täckning på ordet ”dröm” i detta inlägget) hade en svensk mataffär börjat sälja mina favoriter från Les 2 Vaches. Oj oj, vad jag blev besviken när jag vaknade och insåg att det inte var på riktigt.

Sanningen är att jag nog drömde just det för att jag igår bokade en resa till…. *trumvirvel*... PARIS! Oui, oui, oui mon ami! Jag är ledig över novemberlovet (sådant man bara har koll på när man jobbar som lärare) och saknar min hatkärlek till stad alldeles för mycket för att inte styra kosan dit när jag väl har chansen. Jag kan ärligt säga att jag mest av allt ser fram emot att handla på Monoprix. Jag ska bo hos min vän Sophie – jag har dock inte nämnt ännu hur många dagar jag bokat, hehe – så då kan jag laga mat. Ni ska bara veta hur mycket godare gräddiga rätter blir med FRANSK crème fraîche. Det är verkligen inte samma sak här som det är där. Alla mejeriprodukter är mycket syrligare här.

Nej hörni, jag är alldeles slut i huvudet efter att ha suttit med en massa administrativa myndighetsgrejer i några timmar. Nu ska jag ta en dusch och sedan lägga mig i sängen och trycka in glass i käften medan jag hålögt tittar på någon lättsmält serie.

0 reaktioner på ”Yogurt-dröm”

  1. Håller 100 % med om youghurten. Testade ett större antal sorter nyligen, från just Monoprix 😊 Denna gång köpte vi med hem en massa smör (!), från ön Noir- Moutier på Atlantkusten. (Vi var där för 20 år sedan …) Så gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen