My Sweden,  Vardagslyx

Last days of summer

Såhär vackert kan det vara en sensommarkväll i september. I tisdags eftermiddag åkte jag ut till Västra Hamnen eftersom att det var så himla härligt väder. De har placerat ut solsängar på den stora betongbryggan och där satte jag mig med en glass från Bar Italia. Det var som en sådan där scen ur en Bridget Jones-film ungefär. Som upplagt för en perfekt tillvaro om det inte vore för att vinden skvätte den smältande glassen på mina kläder medan jag försökte undvika att halva håret doppades i hasselnötsgelaton. Fast det är ju såklart bara ett lyxproblem i det stora hela. Efter en stund kom även mamma dit och där satt vi och pratade om allt sådant vi brukar prata om.

Sedan har sommaråterkomsten fortsatt under veckan men igår var nog årets dag med varma sommarvindar. Idag har det blåsigt kyliga vindar och temperaturen har sjunkit till 15 grader. Som tur är så skiner solen i alla fall, vilket är tacksamt när känslan av höst smyger sig på. Jag hoppas att vi får lite av den varan också så det inte hoppar direkt till vinter, för ofta skiftar det alldeles för snabbt mellan årstiderna. Jag gillar när jag får en chans att vänja mig vid det som komma skall.

Lite sned horisont, men så blir det när en halvt blind mamma är bakom kameran. Fin bild ändå!

Den där boken har jag försökt läsa genom i två två månader. Det gååår inte. Funderar på att ge upp och lämna tillbaka den på biblan, men alla böcker från Deon Meyer har fått bra recensioner så tänker att jag kanske bara måste fokusera på riktigt.

Jag kommer sakna detta om två månader när jag kämpar emot vinden mörka morgnar på väg till jobbet.

Mamsen i sina 8 cent-solbrillor. Hon prutade ner dem till typ 4 euro när vi var i Barcelona, men så visade det sig att hon egentligen bara hade 8 cent i kontanter. Försäljaren muttrade ”Ok, take them…” när han motvilligt tog emot pengarna och så fick mamma ett par skamlöst billiga solglasögon. Det var väl ungefär vad de egentligen var värda men han hade nog hoppats på lite större försäljningsmarginal.

Okej, Malmö är faktiskt ganska vackert. Förutom januari till mars när jag går i ide.

Den här bilden är jag så nöjd över. Det blev så snyggt med en smala strimman av vattnet, färgerna och glorian kring solen.

Min lördagseftermiddag tillbringades inne i stan. Först köpte jag en fin planta som jag ska ha med mig till värdparet ikväll, och efter att ha lämnat tillbaka lampan så mötte jag upp med Louise och hennes två kompisar. Vi fönstershoppade lite på & Other Stories och COS (jag känner inte alls för att köpa kläder nu utan vill mest bara spara pengar till de kommande resorna och nödvändiga saker) och fikade på Café Dornonville innan jag gick vidare för att handla några grejer jag behövde. Festen började klockan sex redan, vilket kändes väldigt tidigt med tanke på att det bara bjuds på plockmat, men tydligen är det ett ”come when you’re ready”-koncept. Jag har precis ätit en sallad och gjort mig i ordning i godan ro, men jag tänkte bege mig nu.

Trevlig kväll hörni!

0 kommentarer

  • Daniel | FlyingDryden

    Pratade om det idag, när en bild från i somras dök upp. En varm kväll när man sov utan täcke. Det känns helt galet främmande nu, framförallt efter att jag kom hem från golfrundan förut. Fem grader ”varmt”, iskall nordvästanvind rakt in från fjällen och regn som ramlade ner med ojämna mellanrum. Den där sommaren var väl inte så dum ändå, när jag tänker efter…

  • christinesstories

    Haha, I feel you! Idag haglade det i Malmö. Det är knappt att jag kan förstå att jag för en vecka sedan satt i linne vid vattnet och övervägde att ta ett dopp. Nu sitter jag här med höstens första kopp te och har ätit soppa till middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.