Travels

From Durban to Cape Town

IMG_8661

Mitt flyg blev försenat i morse och det var ett litet skitplan dessutom vilket var märkligt med tanke på att det ändå var en två timmar lång flight. Jag flög med South African Express, vilket tillhör South African Airlines (som i sin tur är en del av Star Alliance = bonuspoäng) och det var faktiskt ett helt okej flygbolag. Om jag hade vetat att de skulle bjuda på frukost och kaffe hade jag dessutom skippat att köpa en äcklig kaffe på flygplatsen.

 

Det var förresten otroligt häftigt att flyga från öst till väst och se Sydafrika från ovan. Samma landskap jag kört genom med bil under de 6 dagar vi var på vår roadtrip. Jag insåg då hur stort landet verkligen är. Från Durban till Kapstaden är det ändå 1500 km, vilket är nästan lika långt som från Malmö till Nice.

 

IMG_8654Precis när vi lämnat Durban med östkusten till vänster i bild.

IMG_8659Någonstans i mitten av Sydafrika.

IMG_8667Inflygning i Kapstaden.

Jag anlände till ett varmt och soligt Kapstaden strax innan nio i morse och tog en Uber hem. Det kostade ungefär 90 kronor från flygplatsen direkt hem till porten vilket jag måste säga var en bra deal. De flesta jag bor ihop med var hemma när jag kom innanför dörren så jag har spenderat dagen med att prata ikapp med dem, packa upp och handla mat. Jag gick upp fyra i morse så energin var inte direkt på högsta nivå, men jag lyckades sova några timmar efter lunch så nu är jag relativt pigg.

Serge som är en av de jag bor med (han kommer från Kongo och pratar således franska), har bjudit med mig på fest ikväll och Dahlia kom precis och sa att han skrivit till henne att ”de väntar på mig i Obs”, haha. Jag tror att jag ska fräscha till mig lite och åka över dit en stund i alla fall. Det kan ju bli kul och jag är trots allt på semester.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.