C'est la vie

French Yogurt

IMG_5950 IMG_5948 IMG_6025

Vet ni att när jag flyttade till Frankrike så kunde jag ibland bli galen på att det inte fanns några stora yogurtpaket. De där 1-liters tetrapack som vi har existerar inte där. De fick i och för sig in en mini-version av dem i form av Activia men det varade inte länge. Förmodligen så köptes det inte tillräckligt mycket av dem för de togs ur sortimentet. Så jag övergick (ofrivilligt) tillbaka till engångsförpackningarna. Idag så saknar jag dem och tycker nog att det var ganska smidigt för som singelhushåll händer det att jag inte hinner äta upp en liter yogurt. Sicket i-landsproblem, right? Det finns såklart värre saker här i världen. Fast alltså, yogurtkylen på Monoprix (Frankrikes svar på Hemköp). Jag kan dagdrömma om den vissa mornar. Den lyxiga varianten från Mamie Nova (testa kokos eller aprikos om du någonsin är i Paris och inte bor på hotell) eller den nästan lika lyxiga varianten från Les 2 Vaches. Vanilj smakar i princip som glass, och blåbär var min absoluta favorit. Magiskt. Ps, liten fransk-skola såhär på morgonkvisten: kvarg = fromage blanc. Det tog mig fyra år där nere för att lära mig det.

Ni kanske förstår hur mycket jag uppskattade de franska yogurtsorterna med tanke på att jag ägnat ett helt blogginlägg åt dem? Idag blir det inga franska yogurtar till frukost. Jag kör på hederlig svensk sådan. Knäckebröd med ost och ett glas blåbärssoppa. Det går lika bra serru.

Med det säger jag god morgon! Hoppas att ditt parkettgolv är varmt, kaffet är starkt och dagen flyter på utan några större hinder.

//I miss those wonderful French yogurts. I sometimes daydream about the yogurt fridge at Monoprix, and the coconut version from Mamie Nova. Instead of that, I’m having a regular Swedish breakfast: cheese on hard bread and a glass of blueberry soup.

I hope you’ll have a really great start to your Monday morning!

0

0 kommentarer

 • teruko

  Här( på Mallorca) flyter dagen på tämligen smärtfritt 😊 Hotellfrukost, sydeuropeiskt stengolv och nyss ett dopp i ett alldeles ljummet hav! Men, jag missar inte din blogg ändå 😃

 • ISA

  hehe alltså, det ÄR ju så att allt är godare i miniformat, typ snickers-minisar (istället för de stora), små nutellaburkar (istället för att ta fram en stor) gifflar (istället för en hel bulle. Eller nä, skippa den punkten). Rätt oekonomiskt dock ;(

 • christinestories

  Haha, jag gillar att du ändrade dig snabbt med det där om gifflarna. The bigger buns the better 😉 Men håller med i övrigt. Älskar mini!

 • christinestories

  Åh så avis jag blir. Det låter helt underbart! Njut så mycket du kan för här i Sverige är det kallt… Blir så glad över att du både läser och kommenterar!

 • teruko

  Apropå inget. Måste tillägga att hotellboende i Paris inte utesluter läcker egeninköpt yoghurt 😉 Vår rutin är vattenkokare för kaffe + att jag uppsöker närmaste Monoprix för bl a nämnda yoghurt medan min man fixar kaffet och laddar ner DN 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.