20 of my favourite things

Det verkar inte som att jag är den enda som är trött, omotiverad och less på det grå vädret. Kan du också behöva en påminnelse om vad som är positivt? Jag började tänka på sådant som oftast gör mig glad (egentligen är jag glad för snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv, men har liksom ett orosmoln som påverkar min vardag ganska mycket). Sound of Music inspirerade mig att lista mina favourite thiiiings. Så här kommer en lista på 20 saker som får mig att glömma all oro och i stället tycka om livet lite extra. Du som har en blogg får gärna göra en likadan!

Här är min topp 20

♥ 1Musik som ger en känsla av kunna ta sig an vad som helst, eller som gör att det inte går att låta bli att skaka höfterna. Mina bästa humörhöjarlåtar ser ni nedan. Vem blir inte glad av att lyssna på Håkan liksom?

♥ 2 – Känslan av att vara på väg mot ett resmål. Det ger mig ett skönt pirr i magen.


3 – Roliga eller snälla kommentarer från ännu finare bloggarkollegor eller läsare.

4 – Kattungar. Behövs ingen närmre förklaring. Kolla bara in det här Instagram-kontot. Awwwww….!

5 – Så mycket bättre. Höstens bästa program.

6 – Någon annan än jag som blir barnsligt glad av prasslande löv? Gärna en solig och vindstilla höstdag.

7 – Glass med mina favoritsmaker; kaffe, kokos och beurre salé.

♥ 8 – En riktigt bra bok som är så spännande att jag inte kan lägga ner den utan måste läsa den även fast jag går på en trottoar

♥ 9 – Musikaler. Jag älskar alla filmer där man kan sjunga med. Sound of Music, Moulin Rouge, Grease, Mamma Mia!, Hairspray, Trollkarlen från Oz…

♥ 10 – Min kamera som gör att jag kan ta fina bilder överallt. Det är nog min absoluta materiella favoritsak. Allt annat kan jag klara mig utan. Okej, kanske datorn med, hehe.

♥ 11 – Ett svettigt träningspass där jag får ta i så att jag nästan känner mig som en ny människa efteråt.

♥ 12 – Nakenbad i en spegelblank insjö. Så länge ingen snuskgubbe gömmer sig i buskarna.

♥ 13 – En god natts sömn och att vakna av mig själv fullständigt utvilad.

♥ 14 – Att en ljummen sensommardag sitta och titta på folk på en uteservering i Paris medan jag smuttar på en café crème

♥ 15 – Händelser, personer eller diskussioner som får mig att vika mig dubbel av skratt

♥ 16 – Att hjälpa andra och se dem bli glada över det. Det är till och med vetenskapligt bevisat att goda gärningar ger oss lycka. Läs mer HÄR!

♥ 17 – Såklart är även mina vänner en bidragande faktor till min glädje i livet

♥ 18 – Vackra utsikter och fantastiska solnedgångar

♥ 19 – Mysiga meddelanden från nära och kära just när jag behöver kärlek och omtanke som mest

♥ 20 – Skrivlust och inspiration. När allt bara flyter på och det känns som att det jag skriver om uppskattas.//This time of year when the sky is grey and the weeks until Christmas seem too far away, it’s important to think of the things that make us happy and content. So I listed 20 of my favourite things. What are yours?

0 reaktioner på ”20 of my favourite things”

  1. Alltså åh, bra inlägg! Min favoritsak just nu är verkligen päron, hahaha, överkonsumerar dem till det extrema 😉)

  2. Undrar om du har några boktips? Gärna på engelska då jag bor i England, svenska böcker finns ju ej så många här. Jag brukar aldrig ta mig tid att läsa men för ett tag sedan fick jag låna ”The girl on the train” av en vän och kunde bokstavligt talat inte lägga den ifrån mig. Sällan jag hittar sådana böcker, fick mersmak för är ju superhärligt som du säger när man blir helt inne i en bok:) Passar på att tacka för en bra blogg när jag ändå skriver!:) /Anna

  3. Hmm, jag läser inte så ofta på engelska. Mest för att jag känner att jag måste hålla igång svenska språket och mitt ordförråd (märker ibland när jag skriver att jag måste leta efter ord). Men den senaste boken jag läste på engelska var ”And the Mountains Echoed” med Khaled Hosseini. Den var helt okej men om du inte läst någon av de föregående två så läs dem först! Kan tänka mig att de är bäst på sitt originalspråk 😊 Sen tycker jag att Lauren Weisberger skriver bra för att vara en chicklit. Brukar tycka att de är lite löjliga men ”Everyone worth knowing” gillade jag. Lättsmält, smart dialog och en bladvändare. Låter lovande när en bok inte går att lägga ifrån sig. Ska kolla in den boken! Tack, vad glad jag blir! Kram

  4. Mintchoklad, chark och bubbel! Och en god bok typ. Du, är den första bilden tagen i Cannes? Isf har vi nog druckit kaffe på samma ställe 😊

  5. Vi tittar inte så mycket på TV, men Så mycket bättre gillar vi verkligen! Sedan är det väl god mat, resor, att skriva … och att vara frisk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen