Culture Paris/France,  Travels

Franska damer med starka karaktärer

Det finns inget härligare än att simma några längder i en pool efter att ha suttit ner på ett tåg i flera timmar. 28 grader är det. Precis lagom för en badkruka som jag, hehe.

Igår kväll gick jag ner till en restaurang och åt middag. Som bordsgranne hade jag en dam med stark en färgstark personlighet som nog hade fått i sig ett eller annat glas rosé för mycket. Eftersom att man oftast ni:ar personer man inte känner här i Frankrike, så reagerar jag alltid lite när någon du:ar mig. Inte för att jag har någonting emot det, men jag har själv svårt för att göra samma sak tillbaka. Det känns liksom fel. Precis som det skulle kännas främmande att säga ”ni” till en servitör i Sverige. Det händer dock i Malmö, eftersom att det är en multikulturell stad och ibland så kan en person av utländsk bakgrund ni:a mig. Jag ser det inte som någonting märkligt egentligen för det är ju av respekt.

Hursomhelst. Den här damen du:ade mig och upprepade samma saker hela tiden. ”J’ai besoin du soleil moi, je cherche toujours du soleil”*, sa hon gång på gång, och berättade om att hon jobbade på Galeries LaFayette och att hon aldrig skulle bli arbetslös även om märket hon jobbade hos försvann. ”Tu dois visiter bla bla et bla bla, non mais vraiment. Il faut que tu vas à bla bla bla”. Verkligen en karaktär. Jag gillar att prata med människor jag möter och det är väl därför jag åker iväg såhär på egen hand. Det finns inget mer berikande än att möta främlingar och höra om deras upplevelser. Igår var jag däremot så himla trött, och orkade inte prata under hela min måltid om Galeries LaFayettes arbetspolicy och berätta för femtioelfte gången att Sverige inte är ett land där det är -5 grader året runt. Dessutom tror jag att jag blev lite yr av värmen så jag betalade direkt efter jag ätit min lasagne och gick tillbaka till mitt B&B för att sova.

Idag vaknade jag klockan åtta, pigg och förväntansfull. När jag kom ner stod en helt fantastisk frukost uppdukad och jag åt så mycket att jag inte kunde få i mig min croissant. Fast den blir ett perfekt mellanmål idag. Nu ska jag tidsinställa ett inlägg med update från Paris, sedan ska jag ta mig ner till spårvagnen och åka ytterligare längre ner till city. Jag tänkte ta mig bort till Èze idag, och kanske även Saint-Jean Cap Ferrat.

Här ska jag bo i tre dagar. Inte alls fel!

* 1) jag behöver sol jag, jag letar alltid efter sol. 2) Du måste verkligen besöka bla bla, och så måste du till bla bla bla…

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.